FamiljeÀgd vietnamesisk restaurang öppnar i Gallerian

Restaurangutbudet i Eskilstuna har fÄtt tillökning. Sedan ett par veckor tillbaka drivs en ny familjeÀgd vietnamesisk restaurang i saluhallsdelen i Gallerian. "Det har gÄtt vÀldigt bra hittills", sÀger Wilina Khoang.

Phan Duc Phat (till vÀnster) och Ngoc Hieu Le arbetade tidigare i köket pÄ Saigon street food, men jobbar nu i annan regi i samma lokaler.

Phan Duc Phat (till vÀnster) och Ngoc Hieu Le arbetade tidigare i köket pÄ Saigon street food, men jobbar nu i annan regi i samma lokaler.

Foto: Andreas Lindström

Eskilstuna2024-06-13 16:55

Restaurangerna har kommit och gĂ„tt sedan lanseringen av saluhallen i Gallerian i slutet av 2021. Senast att lĂ€mna var Saigon street food. Nu har den nya vietnamesiska restaurangen Pho real slagit upp portarna i samma lokaler. Ägare till restaurangen Ă€r Ngoc Hieu Le som tidigare arbetade i köket pĂ„ Saigon street food och nu anstĂ€llt ytterligare en person frĂ„n samma nĂ€mnda restaurang.

– Det Ă€r kul att fĂ„ göra nĂ„got eget i matlagningen. Det finns mer frihet i det nu nĂ€r jag driver egen verksamhet, sĂ€ger hon.

Jobbar i restaurangen gör Àven dottern Wilina Khoang, som bland annat ansvarar för den administrativa delen och marknadsföring pÄ sociala medier.

– Det har gĂ„tt vĂ€ldigt bra hittills. Vi fick en bra premiĂ€r för restaurangen i samband med matfestivalen och sedan har ryktet om restaurangen spridits bland asiater. Vi har mĂ„nga kunder frĂ„n Kina och Vietnam och de har sagt att de saknat att Ă€ta vietnamesisk mat i stan och att det Ă€r nĂ„got som det Ă€r brist pĂ„ i Eskilstuna, sĂ€ger Wilina Khoang.

undefined
Phan Duc Phat i köket pĂ„ Phở real. HĂ€r förbereds en BĂĄnh mĂŹ-baguetten, vilket Ă€r ett av flera populĂ€ra val pĂ„ menyn.

Restaurangens fokus ligger pÄ autentisk vietnamesisk mat som pressar priserna, vilket möjliggörs av den lÄga hyran.

– HuvudmĂ„lgruppen Ă€r asiater. Och hur lockar man dem? Jo, genom lĂ„ga priser, god mat och att hĂ„lla samma standard som vi haft sedan början. Det finns andra vietnamesiska restauranger runt omkring i Eskilstuna, det Ă€r vi medvetna om. Men vi har ett lite annorlunda utbud och sticker ut, sĂ€ger hon.

Ett vÀldigt populÀrt inslag pÄ menyn Àr krabbnudelsoppan och Bånh mÏ-baguetten pÄ traditionellt vietnamesiskt vis, fylld med bland annat marinerad sidflÀsk, leverpastej och fÀrska grönsaker.

– Vi har frĂ„gat runt bland vĂ„ra kunder och frĂ„gat varför de kommer hit och Ă€ter just krabbnudelsoppan. DĂ„ har vi fĂ„tt veta att det Ă€r jĂ€ttesvĂ„rt och jobbigt att göra hemma, samtidigt som ingen annat sĂ€ljer det.

Verksamheten Àr Àn sÄ lÀnge bara i uppstartsfasen, men pÄ lÄng sikt skulle de vilja öppna i nya och större lokaler.

– Det hĂ€r skulle kunna vara en jĂ€ttebra start för att se hur efterfrĂ„gan Ă€r pĂ„ vĂ„r mat och hur bra det gĂ„r. Men just nu kan vi inte göra sĂ„ mycket Ă€ndringar i lokalen, sĂ„ i framtiden hoppas vi att vi kan utöka till en större lokal nĂ„gonstans i Eskilstuna, sĂ€ger Wilina Khoang.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!