Ny restaurang öppnar nära Parken Zoo

Huset där gamla hamburgerrestaurangen Erikssons låg har fått en ny ägare och snart öppnar en fastfoodrestaurang i lokalerna.

Skylten om Erikssons sitter fortfarande kvar vid infarten till den nya restaurangen på Västeråsvägen.

Skylten om Erikssons sitter fortfarande kvar vid infarten till den nya restaurangen på Västeråsvägen.

Foto: Niklas Holm

Eskilstuna2019-06-13 09:36

I början av året slog Erikssons igen dörrarna. Amir Jajeno köpte byggnaden och snart öppnar Selvana Basa sin nya restaurang Well Done i lokalerna.

– Vi tog över lokalerna sista april och har sedan dess renoverat både ut- och invändigt, säger restaurangägaren Selvana Basa.

Vad kommer ni att servera för mat på Well Done?

– Framförallt hamburgare. Men vi kommer även att ha sallad, pasta och fler rätter.

Kommer ni att göra hamburgarna från grunden?

– Vi köper köttet från en lokal bonde och sedan är det ett välkänt företag i Örebro som kommer att slakta och stycka det. Jag kommer att mala färskt kött varje morgon så vi att alltid kan servera våra gäster färska hamburgare. Jag gillar inte att arbeta med halvfabrikat.

Namnet Well Done, syftar det på att burgarna kommer att vara well done?

– Nej, hahaha. Well done är ord som betyder massor av fina saker, som till exempel fantastiskt och bra gjort.

Vad är din syn på maten vi äter?

– Mitt syfte är att lära folk att äta nyttig och fräsch mat. Allting måste vara färskt. Det är väldigt viktigt att folk vet vad de äter och jag har koll på var all min mat kommer från. Vi kommer att vara en kontantfri restaurang, bland annat av hygienskäl.

Hur kommer det sig att du väljer att öppna din restaurang här?

– Det är ett jättebra läge. Parken Zoo ligger precis bredvid och så är det mycket folk som bor häromkring. Dessutom ligger det två gymnasieskolor i närheten.

Restaurangen Tuna Gate ligger bara rakt över gatan, du är inte orolig för konkurrens?

– De har ett helt annat utbud. De har grekisk mat och sen har de helt andra öppettider än vad vi kommer att ha. Det ligger en pizzeria i närheten men det blir inte någon konkurrent då vi inte kommer att ha pizza på menyn.

Hur ligger ni till med renoveringen?

– Det har varit mycket jobb. Det är nymålat utomhus och jag håller på och målar för fullt här inne. Vi bygger upp en stor uteplats till våra gäster också, det är trevligt att sitta ute när det är fint väder. Dessutom håller jag på och gör i ordning övervåningen som inte användes som restaurang tidigare. Jag vill ha en plats där hela familjer kan sitta och där barnen kan leka lite.

Hur många anställda kommer du att ha?

– Till en början är vi tre personer, sen får vi se om vi behöver anställa fler.

När räknar du med att kunna öppna?

– Vi hade hoppats på att öppna i mitten av juli, men det är mycket kvar som måste ordnas. Jag räknar med att det blir i slutet av juli eller i början av augusti som vi öppnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om