– Det är pizza och pasta på jättehög nivå, säger ägaren Avat Ghaderi.
Han startade Basilico för första gången 2018 i Köping, men lade under slutet av 2022 ned restaurangen. Istället kommer nu satsningen till Eskilstuna, närmare bestämt till Gillbergavägen, där Avat Ghaderi snart är redo för premiär.
– Äter man maten en gång så kommer man tillbaka, det är på den nivån, säger han.
Renoveringen av restaurangen pågår för fullt. Tanken var att Basilico redan skulle ha öppnat, men på grund av vissa omständigheter blev så inte fallet.
– Tanken var att öppna den andra maj, sedan blev det förseningar med leveranser och ugnen. Men det största problemet är elen. Sladden till pizzaugnen går inte in i uttaget, den kräver mer från väggen och då måste vi kanske dra el utifrån. Det är det enda, sedan är det bara att städa och möblera.
Varför ville du öppna i just Eskilstuna?
– Det är en trevlig och större stad, och så fick vi nys om den här byggnaden, säger Avat Ghaderi.
I nuläget finns det plats för åtta sittande gäster inomhus, men tanken är att i framtiden bygga in även uteserveringen för att göra plats för fler gäster – han hoppas att folk ska komma från såväl Köping som Västerås och Stockholm.
– Det finns bara åtta platser nu, det är så litet. På sommaren kan man ju sitta ute, men sen är det kört, säger han.