– Det hade inkommit uppgifter om att någon tänkt förstöra något i samband med utställningen, berättar kommissarie Johan Grehn på Eskilstunapolisen.
Två personer dök också upp i kyrkan under helgen, och hade negativa synpunkter på utställningen. Det hela slutade med att de avvisades från platsen, men det gick aldrig till handgripligheter. Enligt Johan Grehn bedömer polisen att det handlade om två privatpersoner, och att det inte var frågan om något organiserat angrepp mot utställningen.
I övrigt betraktar polisen årets Springpride som lugn, med få ingripanden kopplade till själva festivalen.
– Den har som vanligt varit bra. Det var en del stök kopplat till alkohol i helgen, men inget kopplat till själva priden.
Inför festivalen hade polisen inte fått några underrättelser som motiverade någon särskild kommendering, men det var ändå fler poliser i tjänst än en vanlig helg.
– Det blir alltid extra insatser vid stora evenemang. Vi var fler poliser, och gick bland annat som deltagare i tåget, men vi hade ingen särskild kommendering utan allt leddes av yttre befäl, berättar Johan Grehn.
Exakt hur många extra poliser som arbetade under Springpride avslöjar man inte, men enligt Grehn blev det ingen dyr helg, bortsett från de extra resurser man tvingades lägga på Ecce homo.
– Vi löste det genom god personalplanering. Det var skillnad för ett antal år sedan när Svenska motståndsrörelsen dök upp. Det blev en hotbild i sig, som dessutom kunde föda irritation hos andra människor. Då måste personal in på övertid.