Onlinepizza.se (där man kan beställa pizzor på nätet för hemkörning) med över 1 000 anslutna restauranger utser varje år Sveriges bästa pizzerior. Listan baseras på de över 30 000 omdömen som lämnats in under 2013.
I Eskilstuna kämpade 17 pizzerior om titeln och precis som 2012 hamnade Pepperoni i topp. Den här gången med helhetsbetyget 4,45 av max 5.
— Jättekul, det här gör att man får extra energi, säger Kalous.
Vad kännetecknar Pepperoni?
— Vi satsar på bra kvalité, service och är alltid ärliga mot kunderna. När jag gör en pizza så tänker jag alltid på att den ska vara precis så som jag själv hade velat ha den om jag skulle äta den.
Hur många "hemkörningspizzor" gör ni per dag?
— Oj, det där är så olika. Men det är klart att helgerna är bäst. Det händer ofta att vi har runt 70–80 hemkörningar en lördag eller söndag.
Vilken pizza är mest populär hos kunderna?
— Momento (halvinbakad pizza med tomatsås, ost, oxfilé, fetaost, tomater, lök, paprika och bearnaisesås) är en och Capricciosa (tomatsås, ost, skinka och champinjoner) en annan.
Hur länge har du jobbat i den här branschen?
— I över 20 år. Jag öppnade Pizzeria Pepperoni i augusti 2010 och drev fram till för sex–sju år sedan Italia på Carlavägen.
Hur ofta äter du pizza?
— Nästan varje dag. Jag tar gärna en halv Pepperoni special (tomatsås, ost, oxfilé, champinjoner, tomater, lök och bearnaisesås) först och sedan en halv Tutti Frutti (tomatsås, ost, skinka, ananas, banan och curry) som efterrätt. Det är en perfekt mix, säger Pierre Kalous.