Rinman har fått europeiska lunchgäster

Köttbullar, paella, pasta carbonara, får i kål eller kebab? De fem europeiska ländernas typiska maträtter finns säkert med på menyerna när gymnasieelever från Sverige, Spanien, Italien, Norge och Turkiet skapar fiktiva restauranger tillsammans.

Rinman Elevutbyte MB.jpg

Rinman Elevutbyte MB.jpg

Foto: Fotograf saknas!

Eskilstuna2014-03-11 15:05

I ett EU-stött tvåårigt restaurangprojekt träffas denna vecka de deltagande eleverna för första gången, och det gör de på Rinmangymnasiet i Eskilstuna. Här utgör ungdomar i tvåan på restaurangprogrammet värdar för de internationella gästerna, som sedan i söndags bor på Mälarvik utanför Torshälla och åker hem på torsdag.

– Jättekul, man lär sig massor om de andra länderna, säger Kimmo Mattila under tisdagsförmiddagen, när eleverna indelade i grupper jobbar fram menyer till sina restauranger.

Paula Pino från Malaga är förtjust, i såväl projektet som i Eskilstuna.

– Här är jättevackert! Jag skulle vilja bo här, och har redan fått många vänner.

Lärarna samlades i Frankrike i höstas för planering. En av dem är Rinmangymnasiets Marie-Louise Malmström.

– Meningen är att alla fem länders kunskaper och erfarenheter ska användas i projektet, som under de pågående två åren ska utvecklas genom nya typer av uppgifter.

Senare i höst träffas allihop i Turkiet, innan Spanien väntar i december, Italien i februari och Norge nästa vår, innan projektet avslutas till sommaren -15.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om