Precis intill Eskilstunaån, bredvid badmintonhallen i Munktellstaden, ligger det – stadens nya badhus Munktellbadet.
Stora panoramafönster mot ån skapar en känsla av rymd och kommer att ge Eskilstunaborna fin utsikt under besöket.
– Det kommer att bli en fantastisk simanläggning, säger Sten Ekman, ordförande för Eskilstuna Simklubb som har varit med och påverkat utformningen av nybygget.
På en stor, provisorisk träport, som just nu utgör entré, har någon skrivit "Ingång" med svart spritpenna. En man iklädd gul arbetsjacka och röd skyddshjälm passerar in med byggmaterial under arme, när tidningen kommer på besök.
Direkt innanför huvudentrén leder en bred trappa upp till det som ska bli reception och restaurangdel. Här ska man kunna sitta och fika eller äta utan att behöva gå in i själva simhallen.
Med hjälp av elektroniska taggar i armbandsform, som man även använder för att låsa sitt skåp, tar man sig in till omklädningsrummen.
– Man kan också använda taggarna till att köpa mat så att man slipper ta med sig plånboken in till bassängerna, säger Roland Larsson, teknisk chef och projektledare på Kommunfastigheter.
Bortsett från entréerna är fasaden klar.
Utanför badet ska kommunen anlägga ett torg och en kaj som ska fungera som promenadstråk bort till Västerbron som just nu är under konstruktion.
På insidan av byggnaden bakom Munktellarenan är den stora bassängen nyligen färdigkaklad.
– Just nu tvättar de av allt i den stora bassängen. Hela stället ska finstädas för inom 14 dagar ska det fyllas på med vatten, säger Roland Larsson.
Allt ska stå klart den 29 april.
– Då tar Kommunfastigheter över från NCC. Sen ska det möbleras och göras i ordning, säger Roland Larsson
Invigningen är tänkt att ske i månadsskiftet maj–juni.
Att man börjar med vattenfyllningen redan i februari beror på att man behöver tid till att se så att allt fungerar.
– Det tar ungefär två månader att trimma in alla system. Anläggningen är dimensionerad för 250 000 besökare per år och vi ska klara ett par tusen besökare om dagen, så vi måste se till så att anläggningen håller för det, säger Roland Larsson.
Därtill tar det förstås tid att tappa i de 3 000 kubikmeter vatten som ryms i den nya bassängen.
Bara i den stora bassängen finns närmare 90 000 kakelplattor och hela byggnaden har totalt 200 000 plattor kakel och klinker, som genomgående går i vitt och grått.
Munktellbadet ska vara öppet året runt och kommer att ha en av knappt tjugo 50-metersbassänger i Sverige. Det är Eskilstuna simklubb (ESK) glad för.
– Vi har varit med mycket i processen och påverkat hur delarna ska se ut, framför allt den stora simbassängen, säger Sten Ekman.
En av de betydande ändringarna, som gjordes på simklubbens inrådan, var att bassängens storlek ändrades från 50 x 23 meter till 50 x 25.
Orsaken var att den skulle hålla internationella mått. Men man ville också göra det möjligt att simma 25 meter även på bredden, för att kunna utnyttja bassängen maximalt. Ändringen betydde mycket för klubben och dess verksamhet.
– Vi har lagt ner mycket tid men nu är vi väldigt nöjda. Vi får en av Sveriges finaste simanläggningar. Det öppnar för att fler kan hålla på med simning, säger Sten Ekman.
Och i framtiden kanske Eskilstuna blir arrangör för SM.
– Vi för en dialog med Simförbundet. Vi kommer successivt att söka Ungdoms-SM, Master-SM och även stora SM inom några år. Det vore fint för Eskilstuna att få hit stora simtävlingar – en fin möjlighet för Eskilstuna att bli en ännu bättre idrottsstad.
Men anläggningen är speciell på fler sätt. Nyligen blev det Se filmen som visar hur långt bygget hade kommit då.