Eric Johansson och Christin Widerberg har drivit Sundbyholms slott i mÄnga Är. Nu har de startat Sundbyholms travrestauranger AB för att driva restaurangerna vid travbanan bara en kort bit bort frÄn slottet.
â Vi hade hoppat det om det hade varit i en annan stad. Sundbyholm Ă€r stort och vi har gemensamma intressen sĂ„ det hĂ€r ser vi jĂ€ttepositivt pĂ„, sĂ€ger Eric Johansson och fĂ„r medhĂ„ll av sin fru:
â Det hĂ€r kommer att underlĂ€tta mycket. Vi kommer nog sjĂ€lva att stĂ„ mycket pĂ„ bĂ„da platserna i början, sĂ€ger Christin Widerberg och skrattar.
Sundbyholms travbana har haft flera aktörer som drivit restaurangerna under Ären. PÄ senare tid har Musse och Lottas kök varit de som serverat gÀsterna pÄ travbanans tvÄ restauranger samt loger.
â DĂ„ vi haft en stĂ€ngd restaurang mer eller mindre under pandemin sĂ„ avbröts samarbetet i vĂ„ras. Vi sökte olika lösningar och landade i Sundbyholms slott, en mĂ„ngĂ„rig samarbetspartner i ett naturligt nĂ€ra lĂ€ge, menar Stefan Eriksson, tillförordnad vd för Sundbyholms travbana.
Han förklarar att hela Sundbyholm har exploaterats stort och nu vill travbanan tillsammans med Eric Johansson och Christin Widerberg utveckla omrÄdet Ànnu mer.
â Vi har mĂ„nga nĂ€ra samarbeten redan nu. Vi har bland annat haft Sundbyholmsfestival och allsĂ„ngskvĂ€llar i slottsparken. Sen har vi haft projekt hĂ€r och gĂ€sterna har bott pĂ„ slottet, sĂ€ger Stefan Eriksson och tillĂ€gger:
â Vi har sett effekter av det vi kan och nu kommer vi att jobba Ă€nnu nĂ€rmare varandra.
Sundbyholms slott har Àven de haft evenemang pÄ travbanan.
â Vi har mĂ„nga konferensgrupper dĂ€r vi har kunnat ha aktiviteter pĂ„ travbanan, menar Christin Widerberg.
â Travbanan har utvecklats och breddat verksamheten med övrig hĂ€stsport. Det Ă€r jĂ€tteintressant bĂ„de för Sundbyholm och Eskilstunas utveckling. HĂ€r finns hĂ€stnĂ€ra upplevelser och hos oss finns slottupplevelser, fyller Eric Johansson i.
Han förklarar att de inte tar över den befintliga verksamheten pÄ travbanan.
â Vi har startat ett nytt bolag, Sundbyholms travrestauranger AB, och har en överenskommelse med travbanan om att driva restaurangerna hĂ€r. Det blir ett systerbolag till Sundbyholms slott AB och kommer precis som pĂ„ slottet ha gĂ€sten i centrum, det Ă€r vĂ„rt motto.
De ska driva all servering pÄ det publika omrÄdet pÄ travbanan, restaurang Stallbacken fortsÀtter i egen regi.
Eric Johansson förklarar att det hÀr har vuxit fram successivt, i samarbete med travet.
â Vi har nĂ€ra kontakt och pratar ofta med varandra. NĂ€r frĂ„gan kom upp i vĂ„ras om att ta över har det vĂ€xt och diskuterats pĂ„ djupet. Det hĂ€r vĂ„rdar vĂ€rderingen och utvecklingen av hela Sundbyholm. NĂ€r vi öppnar beror pĂ„ alla tillstĂ„nd och sĂ„ snart vi fĂ„r dem Ă€r vi redo att sĂ€tta igĂ„ng. VĂ„rt riktmĂ€rke Ă€r att öppna under november mĂ„nad.
Fram till dess driver Musse och Lottas kök restaurangerna under travdagarna.
â PĂ„ grund av publika restriktioner sĂ„ har restaurangerna bara varit öppna en dag i juli och sen igĂ„r, tisdag, pĂ„ travkvĂ€llen sedan i vĂ„ras. Nu ska vi ha öppet 19 och 26 oktober, pĂ„ vĂ„ra travkvĂ€llar, innan Eric och Christin tar över, sĂ€ger Stefan Eriksson.
Slottsparet Àr varken spelintresserade eller storbesökare pÄ travbanan idag.
â Man ser mycket fina hĂ€star pĂ„ vĂ€gen in hit till travbanan. De Ă€r jĂ€ttefina och fantastiska djur och vi ser verkligen fram emot att arbeta i den hĂ€r miljön, avslutar Eric Johansson.