Eskilstuna Àr i blickfÄnget för bröderna Carl-Henrik och Carl-Gustaf Forssbeck, grundarna till The true bröderna brothers AB och hamburgerkedjan Bores.
â VĂ„rt primĂ€ra omrĂ„de Ă€r frĂ„n Stockholm, Jönköping, GĂ€vle till Karlstad, en linje mellan stĂ€derna. Hela MĂ€lardalens region Ă€r vĂ„r primĂ€ra expansionsplan dĂ€r Eskilstuna sjĂ€lvklart ingĂ„r, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck.
I Eskilstuna finns det redan ett flertal hamburgerstÀllen, Àr ni inte rÀdda för konkurrens?
â Generellt Ă€r det bra med konkurrens, det hĂ„ller oss pĂ„ tĂ„rna att bli bĂ€ttre, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck.
Inför 2021 har de planer för att starta upp sex till Ätta restauranger varav en i Eskilstuna.
â Vi söker egentligen först i höst. Jag brukar prata med nĂ€ringslivsutvecklaren i kommunen. Sen kollar jag med de 20 största fastighetsĂ€garna och ser vad de har att erbjuda, förklarar Carl-Henrik Forssbeck och fortsĂ€tter:
â Vi tittar lite annorlunda, inte precis mitt i centrum, vi kollar i vĂ€xande omrĂ„den. Vi analyserar hur mĂ„nga som bor dĂ€r, medelinkomst, kriminalitet och allt möjligt. Finns det fyra burgarkedjor i centrum kanske vi öppnar fem till tio minuter dĂ€rifrĂ„n. Vi har vĂ€ldigt mycket take-away, 60-80 procent, sĂ„ det Ă€r bra med parkeringsmöjligheter i nĂ€rheten.
I dag har de restauranger frÄn 28 kvadratmeter i Stockholm till 240 kvadratmeter i Norrköping.
â FrĂ„n 150 till 250 kvadratmeter Ă€r det vi söker efter, vi vill fĂ„ plats med vĂ„rt nya koncept vardagsrum. De större restaurangerna har alkoholtillstĂ„nd, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck.
Trots coronapandemin har bröderna Forssbeck vÄgat satsa friskt.
â VĂ„ra restauranger har slagit rekord under coronapandemin. VĂ„rt största problem har varit finansieringen. Det har varit irriterande dĂ„ de stora bankerna och kreditinstituten har sagt nej till restaurangbranschen, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck irriterat och fortsĂ€tter:
â DĂ„ har jag ringt upp den högsta chefen pĂ„ dessa stĂ€llen och lyckats fĂ„ igenom lĂ„n efter diskussioner. Vi skulle gĂ€rna öppna fler restauranger nu men det finansiella Ă€r problemet.
En del restauranger drivs via franchise medan de sjÀlva driver nÄgra enheter nÀra Stockholm.
â Det beror pĂ„ lĂ€ge och förutsĂ€ttningar. Generellt kör vi sjĂ€lva nĂ€ra dĂ€r vi bor, Stockholm, och generellt lĂ€ngre bort franchise. Hur det blir i Eskilstuna vet jag inte riktigt just nu, avslutar Carl-Gustaf Forssbeck.