SnabbvÀxande hamburgerkedja tar sikte pÄ Eskilstuna

Hamburgerkedjan Bores riktar blickarna mot Eskilstuna. "Eskilstuna Àr absolut en stad vi kollar pÄ", sÀger Carl-Henrik Forssbeck, en av bröderna bakom Bores.

Böderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, grundarna till hamburgerkedjan Bores som vill etablera sig i Eskilstuna under 2021.

Böderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, grundarna till hamburgerkedjan Bores som vill etablera sig i Eskilstuna under 2021.

Foto: Jonas Hubbe, Bores

Eskilstuna2020-09-09 12:49

Eskilstuna Àr i blickfÄnget för bröderna Carl-Henrik och Carl-Gustaf Forssbeck, grundarna till The true bröderna brothers AB och hamburgerkedjan Bores.

– VĂ„rt primĂ€ra omrĂ„de Ă€r frĂ„n Stockholm, Jönköping, GĂ€vle till Karlstad, en linje mellan stĂ€derna. Hela MĂ€lardalens region Ă€r vĂ„r primĂ€ra expansionsplan dĂ€r Eskilstuna sjĂ€lvklart ingĂ„r, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck.

undefined
"Hela MÀlardalens region Àr vÄr primÀra expansionsplan dÀr Eskilstuna sjÀlvklart ingÄr", sÀger Carl-Henrik Forssbeck.

I Eskilstuna finns det redan ett flertal hamburgerstÀllen, Àr ni inte rÀdda för konkurrens?

– Generellt Ă€r det bra med konkurrens, det hĂ„ller oss pĂ„ tĂ„rna att bli bĂ€ttre, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck.

Inför 2021 har de planer för att starta upp sex till Ätta restauranger varav en i Eskilstuna.

– Vi söker egentligen först i höst. Jag brukar prata med nĂ€ringslivsutvecklaren i kommunen. Sen kollar jag med de 20 största fastighetsĂ€garna och ser vad de har att erbjuda, förklarar Carl-Henrik Forssbeck och fortsĂ€tter:

 â€“ Vi tittar lite annorlunda, inte precis mitt i centrum, vi kollar i vĂ€xande omrĂ„den. Vi analyserar hur mĂ„nga som bor dĂ€r, medelinkomst, kriminalitet och allt möjligt. Finns det fyra burgarkedjor i centrum kanske vi öppnar fem till tio minuter dĂ€rifrĂ„n. Vi har vĂ€ldigt mycket take-away, 60-80 procent, sĂ„ det Ă€r bra med parkeringsmöjligheter i nĂ€rheten.

undefined
Böderna Carl-Gustaf och Carl-Henrik Forssbeck, grundarna till The true bröderna brothers AB och hamburgerkedjan Bores.

I dag har de restauranger frÄn 28 kvadratmeter i Stockholm till 240 kvadratmeter i Norrköping.

– FrĂ„n 150 till 250 kvadratmeter Ă€r det vi söker efter, vi vill fĂ„ plats med vĂ„rt nya koncept vardagsrum. De större restaurangerna har alkoholtillstĂ„nd, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck.

Trots coronapandemin har bröderna Forssbeck vÄgat satsa friskt.

– VĂ„ra restauranger har slagit rekord under coronapandemin. VĂ„rt största problem har varit finansieringen. Det har varit irriterande dĂ„ de stora bankerna och kreditinstituten har sagt nej till restaurangbranschen, sĂ€ger Carl-Henrik Forssbeck irriterat och fortsĂ€tter:

– DĂ„ har jag ringt upp den högsta chefen pĂ„ dessa stĂ€llen och lyckats fĂ„ igenom lĂ„n efter diskussioner. Vi skulle gĂ€rna öppna fler restauranger nu men det finansiella Ă€r problemet.

undefined
Bores i Vallentuna i Stockholm.

En del restauranger drivs via franchise medan de sjÀlva driver nÄgra enheter nÀra Stockholm.

– Det beror pĂ„ lĂ€ge och förutsĂ€ttningar. Generellt kör vi sjĂ€lva nĂ€ra dĂ€r vi bor, Stockholm, och generellt lĂ€ngre bort franchise. Hur det blir i Eskilstuna vet jag inte riktigt just nu, avslutar Carl-Gustaf Forssbeck.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!