Vi testar grillad kamel på matmarknaden i Eskilstuna

I klassiskt brittiskt sommar- och vinterväder inleddes under onsdagen årets internationella matmarknad på Fristadstorget i Eskilstuna.

Eskilstuna2016-05-25 13:37

Närmare 30 olika utställare hade ställt upp sina tält, trailers och vagnar på torget, och dofter från ett 15-tal olika länder världen över fyllde den råkalla fuktiga luften. Vädret till trots valde många Eskilstunabor att spendera en stund bland stånden.

En del av de utländska rätterna på marknaden är vi svenskar hyggligt bekanta med, som den spanska paellan och de franska musslorna. Andra rätter sticker ut desto mer. I ett av de mer uppmärksammade stånden på marknaden står Nigel Donnelly och grillar kamel.

– Det är andra året vi har kamelburgare på menyn, och nytt för i år är zebraburgare, berättar han genom oset.

Nigel Donnelly är från Perth i Australien, men bor i England. Sommartid kuskar han emellertid Sverige runt med matmarknaden, International Street Market, och han är begeistrad av svenskarnas intresse för nya smaker.

– Svenskarna är väldigt äventyrliga. Känguru och krokodil är våra populäraste burgare, säger han.

Under onsdagen lät Eskilstuna-Kuriren sin hastigt sammansatta testpatrull, bestående av Rasmus Sjöberg, 20, och Catarina Sundelius, 52, testa tre rätter på marknaden. Rasmus titulerar sig arbetssökande och Catarina säger sig jobba som kontorsråtta, och de kände inte varandra sedan innan.

Under en timme gick de runt på marknaden och testade mat, och en klar favorit utkristalliserade sig. Det var dock inte Nigels Donnellys kamelburgare som föll dem mest i smaken.

– Den smakade lite som fisk, tyckte Rasmus Sjöberg.

– Den smakade inte så mycket alls, tyckte Catarina Sundelius.

Det var inte heller den franska tartiflette med reblochonost som de avslutade rundan med som tog hem förstapriset.

– Ganska smaklös, konstaterade Catarina Sundelius.

Vilken av de testade rätterna som föll testpatrullen mest i smaken kan du se i klippet ovan!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om