Viktigt hålla maten kyld i värmen

Trots rekordvärme gör inte livsmedelsinspektörerna i Eskilstuna några extra kontroller för att se att handlarna håller maten tillräckligt sval.
– Nej, de ska sköta hanteringen oavsett årstid, säger Magdalena Goczkowska, inspektör.

Eskilstuna2010-07-21 07:11

Den senaste tidens värmebölja skapar en härlig grogrund för bakterier. De trivs i värmen och förökar sig snabbare än vanligt vilket gör att livsmedlens hållbarhet förkortas. De är alltså extra viktigt att hålla maten sval och frysen tillräckligt kall.

Magdalena Goczkowska är livsmedelsinspektör och arbetar året runt med att göra oanmälda inspektioner hos alla företag och verksamheter som hanterar livsmedel i Eskilstuna kommun. En av de första sakerna som hon kontrollerar är att frysar och kyldiskar i mataffärerna är tillräckligt kalla.

– Det är viktigt att handlarna inte fyller frysarna för tätt. Den kalla luften måste kunna cirkulera mellan varorna och de ska inte heller packa för högt. Det är bättre att fylla på allt eftersom kunderna handlar.

Läs hela artikeln i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om