Under onsdagsmorgonen bröt en våldsam brand ut i en garagebyggnad i Hällbybrunn. 

I det brinnande garaget fanns gastuber som befarades kunna explodera vilket tvingade boende i närheten att evakuera och ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) gick ut där människor uppmanades att stänga fönster samt hålla sig inomhus och dessutom spärrade polisen av ett 100 meter stort område runt garaget. 

– Jag vet inte hur det har börjat. Det är ett typ av pannrum, så det kan vara det som startat branden, annars vet jag inte och vill egentligen inte spekulera, sa mannen som äger huset och är i 70-årsåldern till Eskilstuna-Kuriren under onsdagen.

Artikelbild

| Polisen ska inom de kommande dagarna genomföra en brandorsaksutredning.

Under torsdagen, vid 09.00-tiden, kunde dock räddningstjänsten avsluta sitt arbete på platsen.

Avspärrningarna hävdes och endast det uppbrunna garaget är nu avspärrat i väntan på en undersökning av vad som kan ha startat branden. Dessutom kunde de fyra familjer närmast huset flytta in i sina hus igen efter att ha spenderat hela gårdagen på en annan plats.

I garaget fanns en äldre bil samt verktyg som totalförstördes i branden.  

– Alla de där gamla bilarna är värda pengar. Men det var ingen personlig värdesak egentligen, jag brukar mest göra i ordning sådana där bilar och sälja vidare. Men sådana där specialmodeller på bilar går ju mest upp i pris, så det är tråkigt, sa husägaren under onsdagen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet men det finns ingen misstänkt i nuläget.