Barnen mitt i skottdramat: "Obehagligt"

En pappa stod och klädde på sina två barn. Då hördes fem skott bara 50 meter från hemmet. "Det var riktigt obehagligt", säger han.

Flera avspärrningar efter varandra.

Flera avspärrningar efter varandra.

Foto: Niklas Holm

Torshälla2019-10-23 11:32

Det var vid 06.30-tiden under onsdagsmorgonen som polisen fick larm om en misstänkt skottlossning i centrala Torshälla.

Bara minuterna innan höll en granne i närheten till den misstänkta brottsplatsen på att klä sina två barn, fyra och två år gamla.

Därefter hördes en skottlossning bara 50 meter från hemmet.

– Jag höll precis på att klä barnen när vi hörde fem smällar precis utanför fönstret. Så jag flög ju upp och tog med mig barnen upp på övervåningen. Det var riktigt obehagligt och inget som händer varje morgon, säger grannen, som vill förbli anonym, och fortsätter: 

– Min son som är fyra år förstod direkt vad som hade hänt. Han sa: "Pappa, poff poff". Det känns inte alls bra och när sådant här händer känner man sig ju inte trygg i sitt eget hem. 

Hann du se något?

– Nej, vi flög upp på övervåningen och tittade ut genom fönstret, men såg ingen som sprang från platsen eller så.

Polisen har förhört de boende i närheten och pappan som tidningen har varit i kontakt med vittnar om ett oroligt område. 

– Det är inte första gången det händer något i den korsningen. Vi har fått staketet nedrivet, haft personer som varit inne på vår tomt och ett flertal fyllebråk har skett där. Och eftersom det här inte var första gången som det händer något så undrar man ju vart bor egentligen? 

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman och det finns heller inga uppgifter på att någon ska ha blivit skadad.

Flera skott ska ha hörts tidigt på onsdagsmorgonen. Under en påse utanför Filadelfiakyrkan syns något som ser ut som en patronhylsa.
Flera skott ska ha hörts tidigt på onsdagsmorgonen. Under en påse utanför Filadelfiakyrkan syns något som ser ut som en patronhylsa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!