Polisen gör nu allt de kan för att ta reda på varför det brann i restaurang Finjan natten till onsdagen. Brandförloppet var explosionsartat och det är en av anledningarna till att polisen misstänker att branden i restaurangen kan vara anlagd.

Lars Franzell på polisens avdelning för grova brott i Eskilstuna gick redan på onsdagen ut och berättade att det fanns tydliga tecken på att branden kunde vara anlagd.

På torsdagen fortsatte teknikerna med sin utredning. Det var flera tekniker iförda vita skyddskläder och utrustade med andningsskydd i lokalerna. Till sin hjälp hade de flera hundar som har till uppgift att bland annat att spåra efter brandfarliga vätskor. Men vad tekniker och hundar kommit fram till, uttalar de sig inte om.

Artikelbild

Det är ett smutsigt jobb, men någon måste göra det.

Den svartvita hunden Wilda, en två år gammal springerspaniel, var inne i de kolsvarta lokalerna en lång stund innan Bernt Jaginder bar ut henne över allt krossat glas.

Hundarna har inget skydd för tassarna?

‒Nej det är nästan svårare då, säger han.

Wilma var rejält svart i pälsen när hon kommit ut och Bernt Jaginder tvättade omsorgsfult av henne sot och aska.

Samtidigt som brandtekniker och hundar arbetade i den eldhärjade restaurangen arbetade annan personal med att sätta igen fönster och knacka bort delar av husfasaden som skadats av lågor och värme och nu satt löst.