Burger King är inte de enda som stänger igen eller har konkursen runt knuten det senaste året. Sven Stapel på Papas tapas och Per Lindeberg på Lindebergs ur, som Eskilstuna-Kuriren berättade om förra veckan, har märkt av förlorade intäkter och damm som tar sig in i lokalerna som ett resultat av ombyggnationen.

I början av sommaren bekräftade Quicken spel och tidningar att de gick i konkurs, något som ägaren menade delvis berodde på ombyggnader. Även klädbutiken Carlings har berättat om svårigheter att få kunder till butiken, likaså My way som ligger vägg i vägg.

Isabel Gölles, vd för bolaget Eskilstuna innerstad är medveten om oroligheterna i city.

– Det är alltid tråkigt när det inte fungerar för en verksamhet i centrum. Det klart att det finns en koppling till att gågatan byggs om, men med min erfarenhet så är anledningen till att verksamheter flyttar ut eller att det sker ett skifte beroende på helt andra faktorer än ombyggnationer. Vi sitter med samma problematik i många andra stadskärnor och det har bland annat att göra med det förändrade köpbeteendet, säger hon.

Ombyggnationen väntas vara helt färdig i november 2019.

– Vi bygger om en gågata mitt i stan och det går inte att göra det från luften, utan vi måste ta oss fram. Men ibland blir det knöligt, vi byter ut ledningspaket fyra meter ner i marken. De schakterna blir så stora som de blir, säger Jan Heldring som är byggledare för projektet.

Fastighetsägaren har fört en dialog med Burger King under en tid men vill inte uttala sig specifikt om varför de valt att stänga.

– Långsiktigt är det positivt att gågatan byggs om, men vi har ingen insyn i hur det påverkar den enskilda företagaren, säger Anders Kruhsberg på uppdrag av fastighetsägaren.

Vad det blir för slags verksamhet i Burger Kings lokaler är ännu oklart.

Tidningen har sökt restaurangägaren till Burger King på Kungsgatan men de har valt att inte lämna en kommentar.

TYCK TILL:

• Nyheten om att Burger King stänger restaurangen i centrum vållar diskussion på vår facebooksida. "Centrum kommer dö ut allt mer tyvärr." Så skriver en i kommentarsfältet. Klicka på inlägget och dela med dig av dina åsikter.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGZXNraWxzdHVuYWt1cmlyZW4lMkZwb3N0cyUyRjEwMTU1NDIwNDYwMTEyNDQzJndpZHRoPTEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBoZWlnaHQ9IjUxMSIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lO292ZXJmbG93OmhpZGRlbiIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93VHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBhbGxvdz0iZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIj48L2lmcmFtZT4="]