Bygghandeln Bygma har funnits i Eskilstuna i elva år. I mitten av oktober tillträdde den nya platschefen Carl-Johan Insulander som tidigare har jobbat som platschef på AB Karl Hedin i Enköping och Strängnäs.

– Det är en spännande utmaning att få chansen att bygga upp en ny butik, säger han.

Urban Johansson är vd för Bygma Sverige:

– Vi är mycket nöjda med att ha lyckats rekrytera Carl-Johan Insulander till vår anläggning i Eskilstuna. Vi är övertygade om att han, med sin bakgrund och erfarenhet, är rätt person att leda och utveckla verksamheten i Eskilstuna.

Bygmas nuvarande anläggning på Kjulavägen 25 i Eskilstuna är cirka 150 kvadratmeter stor. Den nya butiken blir cirka 800 kvadratmeter stor. Den ska ligga i anslutning till den nuvarande anläggningen.

– Vi får en "riktig" byggbutik till den finfina brädgården som vi har. Vi får möjlighet att lyfta in en del produkter i sortimentet som vi inte har i dag. Dessutom får vi in allting i butiken så att det kan stå varmt. I dag har vi skruv och infästning ute på ett kallager, säger Carl-Johan Insulander.

Han menar att Bygma ska konkurrera med hjälp av hög kundnärvaro.

– Vi ska kriga med att ha den bästa servicen i stan när det gäller inköp av byggmaterial över tid.

Bygmas personal kommer att åka ut till kunderna.

– Det är allt från att vi börjar med att göra klart offert ute hos kunden, vi kör ut grejerna till kunden, vi plockar och levererar så som kunden vill ha det.

Fokus kommer även fortsättningsvis vara byggproffsen, men med den större butiken på plats kommer även konsumentkunder att få ett större utbud.

– Marknaden i Eskilstuna får ytterligare ett alternativ till inköp av byggmaterial, säger Carl-Johan Insulander.

I dag jobbar 12 personer på Bygma i Eskilstuna. När den nya butiken är klar kan företaget behöva anställa ytterligare en medarbetare. Butiken planeras vara klar den 2 maj nästa år.

Är du inte orolig för hur byggkonjunkturen ska utvecklas?

– Jo, det är klart att konjunkturen som är lite svajig oroar lite grann, men om vi ska kunna vara med i nästa högkonjunktur måste vi göra den här investeringen nu så att vi är på banan när det vänder, säger Carl-Johan Insulander.