Under devisen "ju fler desto trevligare" har Centerpartiet och Kristdemokraterna i Eskilstuna bestämt sig för att vaka in valresultatet tillsammans den 9 september.

– Det är en gemensam valvaka i all välmening. Vi sitter alla i samma båt kan man säga, säger Lotta Jonsson, gruppledare för Kristdemokraterna i Eskilstuna.

Valvakan har godkänts av partiernas respektive lokala styrelser och det är första gången för både KD och C att hålla valvaka tillsammans med ett annat parti.

Artikelbild

Arne Jonsson (C) och Lotta Jonsson (KD) gör gemensam sak och samlar partikamraterna i Eskilstuna till valvaka på Hotel Bolinder Munktell.

– Eftersom vi är ett öppet och vänligt parti har vi inget emot att ha valvaka tillsammans med andra som jobbar för det demokratiska samhället, säger Centerpartiets gruppledare Arne Jonsson.

Både Lotta Jonsson och Arne Jonsson poängterar att den tillfälliga partikonstellationen under valkvällen inte handlar om något utökat politiskt samarbete i övrigt.

– Nej, att vi håller valvaka tillsammans ska inte övertolkas. Det är av sociala skäl vi träffas under kvällen, säger Arne Jonsson.

Förutom trivsam samvaro med middagsbuffé på Hotel Bolinder Munktell, där valvakan hålls, hoppas båda partiföreträdare givetvis på goda valresultat.

Artikelbild

Lotta Jonsson (KD)

– Ett bra valresultat är så klart det viktigaste. Att det blir en trevlig kväll vet jag redan, säger Lotta Jonsson.

– Vi hoppas också få ett kvitto på att allt vårt valarbete gett resultat. Man brukar vara lite sliten då valet närmar sig. Men det är ju efter valet det börjar egentligen, säger Arne Jonsson.