Klockan var ett par minuter före 12 på tisdagen när olyckan ägde rum i korsningen Krongatan/Tegnérgatan i Eskilstuna. Benny Ljungkvist vid Eskilstunapolisen berättar att kvinnan som är i 45-årsåldern kom cyklande på Krongatan när en bilist plötsligt körde rakt ut i gatan och körde på kvinnan. Hastigheten ska inte ha varit särskilt hög, men kvinnan hamnade ändå uppe på bilens motorhuv vid kollisionen, berättar han.

Efter kollisionen ska bilföraren som var en äldre man, ha klivit ut från bilen för att plocka bort kvinnans cykel som fanns under eller strax intill bilen. Därefter ska han ha klivit in i bilen igen, satt sig bredvid den kvinniga passagerare som fanns i bilen och åkt från platsen.

– Cyklisten ådrog sig bland annat skador och smärta i ett ben och fick föras till sjukhus i ambulans, berättar Benny Ljungkvist.

Polisen vet ännu inte med säkerhet vem bilföraren är efter som han smet från olycksplatsen. Men det ska finnas uppgifter från vittnen och polisen ska också ha kontrollerat bilens registreringsnummer.

– Bilens ägare är en man i 85-årsåldern men vi vet ännu inte om det var han som körde, säger Benny Ljungkvist.

Bilföraren är under alla omständigheter misstänkt för vållande till kroppsskada och obehörigt avvikande från trafikolycksplats (smitning)