Ett av företagen som hoppas på framgång är "Return on investment UF", skapat av eleverna Emil Holmgren, William Walter, Alex Bohm, Felix Lange och William Sassi från Grillska gymnasiet i Eskilstuna. Deras affärsidé har tidigare vunnit pris i kategorin "Årets tjänst" i den regionala uttagningen i Katrineholm tidigare i år och är därför ett av de företag på mässan som får representera Sörmland.

Under onsdagseftermiddagen var Grillskaeleverna i full färd med att bygga upp sin monter inför mässinvigningen senare under dagen. På torsdagen är mässan öppen för allmänheten och på torsdagskvällen är det galamiddag och utdelning av årets åtråvärda SM-guld för landets bästa UF-företag.

– Det känns jätteroligt och väldigt lärorikt att vara här, säger Emil Holmgren.

Han och hans klasskompisars företagsplan bygger på att marknadsföra andra företag på ett nytänkande sätt.

– Vi matchar företag med rätt målgrupp med hjälp av nya idéer, berättar Emil Holmgren.

Företaget har redan flera kunder och har bland annat arbetat för trafikskolor i Eskilstuna som marknadsförts med hjälp av kaffemuggar prydda med reklam som placerats ut på strategiska platser där ungdomar i körkortsåldern rör sig.

– Vi marknadsför också via stora tv-skärmar, säger Emil Holmgren.

Förutom Eskilstunaelever från Grillska finns även UF-företagare från Rekarnegymnasiet och Rinmangymnasiet på plats i Älvsjö under SM.