"Meat is murder".

"Dairy is rape".

Det var budskapen som mötte Zaher Slewa när han kom till jobbet på fredagsmorgonen. Klotterattacken var målad i stora gröna bokstäver som täckte samtliga fönster på restaurangen. På dörren fanns symbolen för ALF, Animal Liberation Front, som uppges vara den internationella motsvarigheten till Djurens befrielsefront.

Artikelbild

Grön färg finns kvar på McDonalds fasad som också utsattes för klotterattacken.

– Jag vet hur de här människorna tänker. De har sin tro på vad som är rätt och fel och det får de ha. Men folk slutar inte äta kött för att de klottrar och förstör för oss. De gör helt fel och måste hitta andra sätt att protestera på. Om de tror att det får mig att stänga restaurangen så har de fel. Det är fem-sex personer som är anställda här, det är deras jobb, deras försörjning.

Saher Slewa har inte utsatts för något liknande tidigare under den tid han drivit Kebabhuset.

– Nej, det är första gången.

Saher Slewa på Kebabhuset har polisanmält vandaliseringen och måste nu se till att sanera klottret på egen hand.

Artikelbild

Kebabhuset på Fristadstorget utsattes för en klotterattack natten mot fredagen.

– Att koppla in försäkringsbolaget blir dyrt med tanke på självrisken.

[custom-embed script="PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGcGFvbGEuZHJhZ29tb25ldXMuNSUyRnBvc3RzJTJGMTA3MjIwMDg3MjkzNDQ2NiZ3aWR0aD0xMDAlIiB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI2NzEiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3c9ImVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSI+PC9pZnJhbWU+"]

Utöver Kebabhuset har liknande budskap klottrats på Subways fasad på Kungsgatan, butiken Ostbitens fönster på Köpmangatan samt på Bari Pizzeria och Lökens restaurang på Ruddamsgatan.

– Man kan ju fundera lite grann på vad som rör sig i huvudet på de här personerna. Jag förstår inte varför de ödslar kraft på det här. Det vore väl bättre om de såg till att fixa foder till alla djur som behöver mat till följd av torkan, säger Richard Löfqvist på Lökens.

Monica Bergström, presstalesperson på polisens region Öst bekräftar att anmälningar upprättats.

– Det är rubricerat som skadegörelse genom klotter. I nuläget finns ingen misstänkt för brotten men vi uppmanar vittnen som kan ha sett något att höra av sig, säger hon.