Eskilstuna-Kuriren träffade killarna redan innan resans start, och då räkande de med att resan skulle ta 20 dagar. De klarade det, med nästan en veckas marginal.

Den 20 juli satte de fötterna på pedalerna och började sin resa genom Sverige. Över hundra mil senare tog de sina sista tramptag och gled in på Fristadstorget till ljudet av applåder.

Daniel Yousifi, 17 år, nådde hela vägen till Köpenhamn. Mustafa Mohamadi, 18 år, och Hamid Afzali, 19 år, väntade kvar i Malmö då de inte hade med sig sina pass. Men de hade ett stolt leende på läpparna över alla mil de hade klarat att cykla.

Vilken stad i Sverige de än cyklade igenom, var den otroligt vacker var alla tre eniga om. Hamid Afzalis och Daniel Yousifis favoritstad var Jönköping men Mustafa Mohamadi tyckte mest om Karlsborg.

– Det var litet, men det var jättefint, säger Mustafa Mohamadi.

Innan de började sin resa var de oroliga för att det skulle bli mycket regn. Men att bli blöta var inget de behövde bekymra sig över under resan.

– De jobbigaste var värmen. Det var bara att dricka vatten och tänka på vätskebalansen, säger Hamid Afzali.

Alla hade på sig en blå tröja med logotypen CFM, som betyder "cykla för miljön".

– Syftet var att inspirera andra ungdomar och alla som har möjlighet att cykla till jobbet och skolan. Cykel är ett bra alternativ och man kan ta sig överallt, säger Hamid Afzali.

Alla tre är ensamkommande från Afghanistan och de träffades i en studiecirkel om miljön.

– Studiefrämjandet var våra inspiratörer. Det gick! säger Daniel Yousifi.

Vad är det bästa minnet från resan?

– Det bästa var att få vara tillsammans, hjälpa varandra och ha roligt hela vägen, säger Hamid Afzali.

Hur känns det att vara tillbaka i Eskilstuna?

– Det känns fantastiskt, svarar alla tre i kör.