– Den rättsmedicinska undersökningen pågår just nu, säger hon.

Det var på tisdagen som kvarlevorna efter den man som drunknade under oklara omständigheter i Arboga i augusti förra året togs upp ur graven av polis- och brottsutredare i Stockholm.

Just då kunde ingen av dem som utreder målet säga något om när eller hur den nya rättsmedicinska undersökningen skulle göras. Men enligt Jessica Wenna har alltså kroppen undersökts redan på onsdagen och en hel del prover har redan tagits.

När vet ni utgången av den nya undersökningen?

– Normalt tar det lite tid innan man får svar från sådana här prov. Det kan ta flera veckor, säger hon.

Hur upplevde ni annars att gravöppningen gick? Blev det ett sådant spektakel som ni befarade i ett värsta scenario?

– Nej vi upplevde att det var värdigt, säger Jessica Wenna.

Var har den rättsmedicinska undersökningen av 42-åringen ägt rum?

– Den har skett på rättsmedicin i Uppsala, berättar Jessica Wenna.

Kan du säga något mer om hur mordutredningen kring den drunknade 42-åringen går?

– Nej det finns inget nytt att säga, säger hon.

Och när det gäller mordet på 68-åringen och mordförsöket på 63-åringen i Arboga i augusti i år?

– Nej det finns ingenting jag kan säga i det fallet heller.

Det var den 3 augusti år som en 68-årig man mördades samtidigt som hans 63-åriga hustru utsattes för ett mordförsök i en sommarstuga i Arboga.

Efter en tid riktades misstankarna mot parets dotter, en 41-årig kvinna och hennes 18-årige pojkvän som sedan en tid tillbaka sitter häktade misstänkta för mord och mordförsök.

Samtidigt som utredningen kring mordet och mordförsöket har rullat på, pågår också den parallella mordutredningen om den 42-årige mannen vars kvarlevor grävdes upp ur graven på kyrkogården på tisdagen. 42-åringen var tidigare gift med den 41-åriga kvinnan och hon har också delgivits misstanke om försök till grovt bedrägeri och urkundsförfalskning eftersom polisen misstänker att hon förfalskat en livförsäkring på 42-åringen och försökt att få ut pengar efter hans död.

Ingen är ännu misstänkt för att ha bragt 42-åringen om livet. Polis och åklagare hoppas nu att den nya rättsmedicinska undersökningen ska ge svar på hur han dog. Om det var en olyckshändelse eller om hans död handlade om något annat.