Frilansfotografen Filip Lundh var en av alla som blev stående i de köer som uppstod efter söndagens olyckor på E 20 i höjd med Kjula utanför Eskilstuna.

I kön blir han vittne till hur flera bilister väljer att vända och köra i motsatt riktning på motorvägen för att komma ur köerna.

– Jag satt ju fast i kön själv och hann få upp mobilen snabbt och filma en bil som kom i vägrenen. Den kom framifrån och jag stod rätt långt fram i kön.

Artikelbild

Frilansfotografen Filip Lundh blir vittne till hur flera bilister vänder och kör i motsatt riktning för att komma ur de köer som uppstod vid söndagens trafikolyckor på E 20.

Vad ska man göra om man blir stående i en kö på motorvägen?

– Det man ska göra är ju naturligtvis att man sätter på varningsblinkers och kanske till och med ställer ut varningstrianglar om man blir stående ett tag.

Oavsett vad så ska man inte agera som flera bilister gjorde vid söndagens olyckor, de som valde att vända och köra emot färdriktningen.

– Det är fullkomligt livsfarligt. Det är något som vi absolut avråder ifrån. Att köra mot körriktningen, egentligen nästan vad som än händer, det är inte okej, säger Thomas Agnevik.