Tillsammans har tjejerna på Ekeby ridskola startat projektet Varmt om hjärtat och har som mål att samla in 40 000 kronor till senast 29 juni.

Om ryttarföreningen når målet 40 000 kronor har deras bank lovat att skjuta till samma summa och har man 80 000 på fickan så finns det goda förutsättningar att få en mycket bra häst

Den interna tävlingen inom Eskilstunaortens ryttarförening leder just Ebba Planbring och Ellen Wetterling, som båda ställde sig frågan hur gör vi?

Artikelbild

Ellen Wetterling och Ebba Planbring har en bra insamlingsplan. – Vi vill hjälpa till att få in pengar så vi kan köpa en ny parahäst till Vilsta.

Sedan dess har idéerna avlöst varandra.

I inledningen finkammade de båda i stort sett hela Brottsta i jakten på pantburkar och flaskor.

Sedan väcktes tanken att samla in grejor som kan bilda grunden till en loppis eller två.

Baka och sälja bröd står också på agendan så snart som möjligt.

Medlemmar i Rotary i Eskilstuna har hört talas om projektet och har bokat både Ebba och Ellen till ett föredrag om projektet. Och i gengäld har de lovat att skänka 5 000 kronor.

Pengar kommer in hela tiden och i detta nu har tjejerna lyckats skrapa ihop 8 000 kronor.

– Det har gått väldigt bra, mycket enklare än vi trodde, säger Ellen Wetterling

Dessutom har man förankrat idén att se över alla kvarglömda klädesplagg som finns ute på Ekeby ridklubb, allt som är någorlunda helt och användbart, ta hem dem, tvätta dem, stryka, vika ihop dem och lägga ut till försäljning på ännu en loppis.

– Det får bli till familjedagen äger rum... mamma, visst var det 20 maj... säger Ebba Planbring och får en bekräftande nick från mamma Cecilia.

En som är väldigt glad åt hela projektet är Jeanette Bengtsson, som är en av två som ansvarar för paraverksamheten på Eskilstunaortens ryttarförening.

– Det här är verkligen jättekul, säger hon.

Projektet kommer dessutom väldigt lägligt eftersom ryttarföreningen har flera parahästar som skulle behöva gå i pension inom ganska kort.

– Det är några hästar som gjort sig förtjänta av att få bara vara och gå i hagarna en period nu.

Vilka krav ställer man då på en bra parahäst?

– Att de är lugna och snälla och att de står stilla vid rampen när ryttarna ska sitta upp. Det är extremt viktigt. Och att de inte är så där överdrivet stora...