Ellfolk vill bygga padelcenter i Torshälla

Ellfolk Bygg AB ansöker om bygglov för ett padelcenter nära Ellfolk Arena.

Johnny Ellfolk vill bygga ett padecenter i Torshälla.

Johnny Ellfolk vill bygga ett padecenter i Torshälla.

Foto: Niklas Holm/TT

Torshälla2019-11-12 06:21

Den snabbväxande racketsporten padel får allt fler anhängare och enligt Johnny Ellfolk, vd för Ellfolk Bygg AB, är marknaden för padelanläggningar ännu inte mättad. 

På parkeringsplatsen utanför Torshälla Ellfolk Arena, nära Eskilstunavägen i Torshälla, vill bolaget bygga ett padelcenter med fyra banor.

– Vi tror att anläggningen kommer att fungera eftersom sporten ännu växer. Det finns utrymme för flera banor utan att det påverkar befintliga padelcenter negativt. Läget i Torshälla är bra, det har blivit som ett centrum kring området vid rondellen med bra gym,  restauranger och butiker. Jag tror att ett padelcenter också kan lyfta andra verksamheter, säger Johnny Ellfolk.

För att bygglovet ska kunna beviljas krävs dock att stadsbyggnadsnämnden gör avsteg från bestämmelserna. Byggrätten för området medger något mindre yta än den som padelanläggningen behöver. För närvarande är ärendet ute på remiss. Miljökontoret, räddningstjänsten, kommunbiologen och plankontoret ska säga sitt innan ett beslut kan fattas.

– Vi vet att det finns utmaningar i bygglovet men att vi hoppas ändå att få ärendet prövat då det är bra för staden och Torshälla, säger Johnny Ellfolk.

 Om bygglov beviljas kommer padelarenan färdigställas under 2020 till en kostnad av cirka 15 miljoner kronor.

Padel Sports Club på Väster i Eskilstuna har tre padelbanor för dubbel, två för singel och två minibanor. Stiga Sports Padel Center vid Folkestaleden har fyra banor inomhus i fullhöjd samt en utomhusbana.

Karta: Ellfolk Arena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!