Klockan 16.27 larmades polisen till ett bråk i Albergaområdet utanför Eskilstuna. Enligt polisen rörde det sig om en grupp ungdomar som bråkat. En skadad person påträffades på platsen och fick föras till sjukhus med oklart skadeläge. Enligt polisen ska personen ha blivit misshandlad med någon typ av tillhygge.

– Enligt de samtal vi fick in ska det uppskattningsvis ha varit 10-15 personer på platsen. Vi har kontrollerat ett antal personer, säger Erik Terneborn, presstalesperson polisregion Öst.

Enligt polisen var det ett gäng ungdomar från Eskilstuna ska ha begett sig till platsen för att göra upp.

– Det ska ha förekommit något "tjafs" som gjorde att Eskilstunaungdomarna begav sig dit. Gänget från Eskilstuna bestod av mellan tio och 15 personer, berättar polisen Benny Ljungkvist i Eskilstuna.

Två killar, 17 och 19 år gamla, ska ha misshandlats av personer i gänget.

Därefter ska Eskilstunagänget ha satt sig på en buss för att åka från platsen. Men det ska ha blivit så rörigt både för andra bussresenärer och för polisen som kom för att ingripa.

– Bussen stoppades vid Gillberga skola och det var oerhört tjafsigt, en reservbuss måste kallas in och ungdomarna i gänget var otidiga mot polisen som fick kalla på förstärkning, berättar Benny Ljungkvist.

Polisen lyckades identifiera ungdomarna och tre av dem, 14, 15 respektive 16 år gamla, är nu misstänkta för brott.

Polisens utredning fortsätter nu där man ska försöka bringa klarhet i vem som har gjort vad och vad det tänkbara motivet kan vara.

– Det är ett väldigt rörigt ärende att reda ut, säger Benny Ljungkvist.