Klockan var 12.21 på tisdagen när räddningstjänst, polis och ambulans larmades till en fullt utvecklad lägenhetsbrand i Fröslunda. Personal i fem brandbilar inklusive stegbil bekämpade branden på plats och polisen spärrade av området runt fastigheten i samband med släckningsarbetet.

Enligt uppgifter från platsen brann det kraftigt och rykte rejält ur tre fönster på framsidan av huset. Många människor hade samlats utanför för att se efter vad som stod på.

Strax efter klockan ett på eftermiddagen uppgav räddningstjänsten att branden var släckt.

Artikelbild

– Branden är släckt, lägenheten är avsökt och nu håller de på med restvärdesräddning. Vi försöker sanera, ta hand om släckvatten och se till så att inte skadorna blir värre, sade Joakim Lans, inre befäl vid Räddsam Mälardalen på tisdagseftermiddagen.

En kvinna som befunnit sig i anslutning till lägenheten fördes med ambulans till sjukhus. Enligt landstinget i Sörmland var kvinnan under tisdagseftermiddagen under behandling vid intensivvården på Mälarsjukhuset. Hon ska ha drabbats av rökskador men det var under tisdagen oklart om hon hade flera skador. Flera undersökningar ska göras, uppger landstingets kommunikationsstab.

Enligt räddningstjänsten hade branden startat i lägenhetens vardagsrum, men vad som orsakat branden är ännu oklart.

– Det är i vardagsrummet det har brunnit. Jag kan inte säga hur eller på vilket sätt, men det handlar om en kraftig brand, säger Joakim Lans vid Räddsam Mälardalen.

Artikelbild

Svart rök bolmade ut från det aktuella flerfamiljshuset.

Enligt polisen har den aktuella lägenheten spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mordbrand.

Vid 17-tiden på tisdagen fick räddningstjänsten rycka ut till platsen igen. Detta sedan en boende på våningen ovanför larmat.

Artikelbild

– Det ryker från en list på en balkong så vi är där och kontrollerar. Vid den tidigare branden brann det ordentligt men den här gången är det helt odramatiskt, säger Hans Tollbom, inre befäl vid Räddsam Mälardalen.