Misshandeln inträffade utomhus på, eller i anslutning till, Lagrådsgatan. En man i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med ambulans med okända skador.

– Han har hörts under kvällen och ska inte vara livshotande eller allvarligt skadad, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen.

Polisen grep tre misstänkta gärningsmän i en bil närheten och händelsen rubricerades under måndagskvällen som grov misshandel. De gripna är enligt polisen i 15- till 25-årsåldern. Polisen har även gjort en brottsplatsundersökning i området.

Bilen de tre misstänkta färdades i anmäldes i efterhand som stulen. Den visade sig tillhöra en anhörig till en av de tre männen. Mannen som körde bilen är, utöver misshandeln, misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Strax före midnatt, natten till tisdag, kom nya uppgifter i ärendet som tyder på att den misshandlade mannen även kan ha blivit rånad av gärningsmännen. Detta efter att en hundpatrull sökt rätt på mannens mobiltelefon och plånbok.

– Händelsen rubriceras fortfarande som grov misshandel men det kan även röra sig om personrån. Hur som helst verkar det ha varit en riktigt ful misshandel, säger Peter Ström, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Vid 10.30 på tisdagen satt de tre fortsatt anhållna. Förhör kommer under dagen genomföras i närvaro av advokat.