Hur den ska se ut är inte klart. Men var den ska ligga är spikat; Kommunen äger 2 200 kvadratmeter mark mellan nya arenans baksida och Knut Ståhlbergs väg och det här skulle vara en perfekt plats för en skatepark.

– Vi har övervägt andra platser men skulle vi välja exempelvis Lagersberg eller Skiftinge, Årby eller Fröslunda så är jag rädd att det inte skulle locka skatare från hela staden.

– En central placering var ett måste, säger Jimmy Jansson.

Artikelbild

På denna gräsyta vill majoriteten i Eskilstuna se en skatepark anläggas. Rent geografiskt får alla skatare och trickcyklister Värmeverket som fond bakom sig och en hel del trafik som närmaste granne.

Kostnaden är också klar. Den får kosta mellan 10 och 17,3 miljoner. Men då betonar hela församlingen att kultur- och fritidsförvaltningen "bara" kan svara för 11 miljoner.

– Vi är öppna för att näringslivet kan gå in och skjuta till kanske en, två, tre eller fyra miljoner, säger Jimmy Jansson.

Ju mer pengar desto finare park.

Hur skateparken ska se ut är alltså i dag en öppen fråga, men alla vill se en park som tilltalar så många som möjligt.

Artikelbild

– Vi säger äntligen, säger Mona Kanaan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Och målet är att parken blir klar 2020.

– Den måste vara lika tilltalande för tjejer som för killar, säger Mona Kanaan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

– Och det måste gå att köra även med cykel i rampen, eller med kickbike, säger Jari Puustinen, som gärna väcker liv även i ett gammalt medborgarförslag om en wakeboardbana på Eskilstunaån.

I gruppen har man tittat på lite olika exempel från andra städer i Sverige som satsat på en skatepark och det är naturligtvis omöjligt att inte ha en favorit redan nu.

Jimmy Jansson ler lite urskuldande och håller fram en bild på en skatepark som ser ut att rymma många utmaningar och han menar att den rent stilistiskt sett borde tilltala alla gråsossar.

– Som jag själv.

Byggstart?

– Så snart som någonsin är möjligt, svarar Arne Jonsson.

Och när ska det helst vara klart?

– Vi har sagt 2020, och det skulle förstås vara perfekt om det blev klart till sommaren. Men jag vill inte tvingas äta upp det om det visar sig att det inte fungerar, säger Jimmy Jansson.