Trots en orolig väderprognos fylld med regn så vart det en helomvändning och ett lyckat midsommarfirande runtomkring i Eskilstunatrakten.

Eskilstuna-Kuriren började midsommarsvepet ute i Barva Bygdegård där majstången skulle kläs. Ute i Barva håller man hårt på traditionerna när det kommer till den årliga majstången. 1940 restes den första stången och har sedan dess alltid sett likadan ut. Det som skiljer Barvas majstång från andra stänger är att den har fyra kransar som går längs med majstångens kropp. Istället för den vanligare synen med två kransar.

Eskilstuna-Kuriren minglande vidare ut till Krusgårdsparken, i Torshälla där midsommarfirande anordnades av Torshälla Finska Förening. På scenen fanns livemusik som bland annat musikern Csaba Harko och Ville Säkkinen stod för. Det är fjärde året i rad som Torshälla Finska Förening anordnar sitt firande i Krusgårdsparken. I år stoltserar dem med clownen och Jonglören Jankos samt mästerskap i pil- och hästskokastning.

Artikelbild

Man är väl förberedd inför det eventuella midsommarregnet ute i Barva Bygdegård.

Ute i Solvik bjöds det på traditionell midsommardans och livemusik av Rekarne folkdansgille. tre danscirklar med barn, ungdomar och vuxna som spred traditionell midsommardans och glädje.