Det var mellan september och oktober 2016 som händelsen ägde rum. Mannen, en 23-årig Eskilstunabo, ansökte om lån, uppgav att han hade haft en fast anställning men ombads av banken att komplettera sin låneansökan med en lönespecifikation.

Banken var redo att bevilja ett lån på 200 000 kronor och var nära att betala ut pengarna när man upptäckte att allt inte stämde. Lönespecifikationen verkade vara förfalskad och kontoutdraget från en annan bank som skulle visa att han var kreditvärdig, verkade vara manipulerat.

Händelsen polisanmäldes, det blev polisutredning och nu åtal där 23-åringen åtalas för brottet "försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund".

Enligt åklagaren var det bara tillfälliga omständigheter som gjorde att banken inte betalade ut de 200 000 kronor som 23-åringen ansökt om.

Den misstänkte 23-åringen nekar till anklagelserna, men bland åklagarens bevisning finns bland annat förhör med vittnen som ska bevisa att han lämnat falska uppgifter.

En annan man i Eskilstuna, också han 23 år gammal, har åtalats för ett liknande brott "Brukande av falsk urkund".

Enligt åklagaren ska han den 30 oktober förra året ha visat upp ett falskt körkort för polisen. Mannen åtalas samtidigt för olovlig körning. Han ska den 27 september förra året ha kört personbil utan att ha rätt till det. Han nekar till alla anklagelser.