Av bilder i polisens förundersökning framgår att såväl tabletter som cannabisharts och flera sedelbuntar har hittats vid den husrannsakan som gjordes i Eskilstuna i januari förra året.

Männen har gjort vissa medgivanden, men har nekat till andra misstankar under de förhör som har gjorts under utredningens gång.

Polisen har bland annat konfronterat männen med frågor om de tjocka sedelbuntar med tusentals kronor som man hittade vid husrannsakan. Men att pengarna skulle komma från narkotikaförsäljning är inget som männen har velat kännas vid när polisen har ställt frågor.

26-åringen till exempel bedyrar i ett förhör att pengar som hittats i hans sovrum är hans "vita" pengar och att han har tjänat ihop dem ärligt. Han vill inte ha några pengar på banken eftersom han har skulder och det i så fall finns risk att kronofogden kommer och lägger beslag på dem, har han förklarat.

Både 28-åringen och 26-åringen åtalas gemensamt för narkotikabrott, men 26-åringen åtalas samtidigt också för rattfylleri, grov olovlig körning och för att ha använt narkotika för eget bruk.