Eskilstunabor misstänkta för skottlossning

Två unga män från Eskilstuna, 18 och 19 år gamla, har häktats på sannolika skäl misstänkta för inblandning i en skottlossning i Lindesberg förra veckan.

Flera polispatruller ryckte ut till bostadsområdet Hagaberg i Lindesberg efter larm om skottlossning. Nu har två Eskilstunabor häktats misstänkta för bland annat grovt vapenbrott.

Flera polispatruller ryckte ut till bostadsområdet Hagaberg i Lindesberg efter larm om skottlossning. Nu har två Eskilstunabor häktats misstänkta för bland annat grovt vapenbrott.

Foto: Michael Landberg/Nerikes Allehanda

Eskilstuna kommun2019-11-26 10:54

Det var strax före klockan halv tre på eftermiddagen torsdagen den 21 november ett vittne larmade polisen efter att ha observerat en skottlossning från en bil mot en annan bil i Hagabergsområdet i Lindesberg. Flera polispatruller ryckte ut till platsen och ett större område spärrades av.

Några timmar senare kunde en av de bilar som synts till i Hagaberg stoppas i centrala Arboga.

I bilen färdades två unga Eskilstunabor, 18 och 19 år gamla. I bilen hittades också ett vapen. 

Eskilstunaborna greps, anhölls och har nu häktats i Örebro tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott och försök till grov misshandel.

Kammaråklagare Christine Chi vid åklagarkammaren i Örebro är mycket förtegen kring händelsen och vad som föranlett den misstänkta skottlossningen. Hon vill heller inte gå in på om det gjorts några eventuella fynd vid den misstänkta brottsplatsen eller vilken typ av vapen som tagits i beslag.

– Vi är precis i starten av utredningen och därför kan jag inte säga så mycket, säger Christine Chi.

Enligt polisen ska ingen skadad person påträffats eller gett sig till känna i samband med den misstänkta skjutningen i Lindesberg. Exakt vad som hänt på platsen är fortfarande oklart.

– Det är mycket som indikerar att det här handlar om en uppgörelse i den kriminella världen, sade Stefan Dangardt, pressinformatör på Örebropolisen, till na.se i samband med att de båda Eskilstunaborna greps.

Karta: Lindesberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!