– Det var mitt beslut att stänga. Det är svårt att driva det och jag har försökt sälja det men det är svårt när det är franchising, säger Michaela Smedeby som driver gymmet.

Hon tog över gymmet som 19-åring i juli 2014 när det skulle stänga.

– Jag tänkte att jag skulle testa. Jag gav det tre år extra mot vad det skulle ha fått så jag ångrar ingenting. Många har uppskattat att jag försökte rädda det, säger hon.

Eskilstuna är en gymtät stad enligt Michaela Smedeby och den hårda konkurrensen är även det ett av skälen till att hon lägger ned verksamheten.

Gymmet Curves finns i drygt 70 länder i världen och är ett gym för kvinnor. Sista dagen att träna på gymmet Eskilstuna kommer att vara fredagen den 28:e juli. Då stoppas även alla autogirobetalningar och de kunder som har betalat för årskort förskott uppmanas ta kontakt med gymmet.

– Det har varit en viktig plats för framförallt många äldre kvinnor i Eskilstuna. Vi har varit som en liten familj. Första reaktionen hos många är "vart ska vi nu ta vägen", säger Michaela Smedeby.

Sedan hon lämnade beskedet att gymmet ska stänga igen har flera kommit in för att tacka för tiden som varit och hon har fått många uppskattande mail från sina kunder.

Nu väntar en flytt till hösten och studier i Örebro.

– Jag måste tänka på mig själv. Jag kommer ta med mig de erfarenheter jag fått och ta en ny bana, säger hon.