Det pampiga huset i centrala Eskilstuna byggdes 1886 och har hyst en rad olika verksamheter under åren. Här har Väster- och Österrekarne härader haft sitt tingshus och Rekarne sparbank fanns i lokalerna mellan 1889 och 1931.

[map type="google-maps" lat="59.368708273388044" long="16.516497119604537" zoom="16" view_type="roadmap" marker="true"]

Mest känt bland Eskilstunaborna är det dock som lokal för den kommunala musikskolan. Fastigheten ägs i dag av det kommunägda bolaget Eskilstuna logistik och etablering där David Hofmann är vd.

– Huset har stått tomt och inte haft någon hyresgäst på länge. Vi har tidigare blivit uppvaktade av olika intressenter som är sugna på att förvärva fastigheten. Då tycker vi att det är bäst att gå ut med en öppen försäljning via en upphandlad mäklare, säger han.

Uppdraget att hitta en köpare har gått till mäklarfirman Blokk Mälardalen och David Hofmann hoppas att försäljningen ska vara klar innan sommarens slut. Vad fastigheten betingar för värde vill han inte spekulera i.

– Jag vågar inte säga någonting om det. Jag hoppas vi får bra betalt. Läget är bra med fina ytor. Sedan krävs det en del ombyggnader invändigt om det ska bli kontor men det finns fantastiska möjligheter för en köpare.

Enligt gällande detaljplan medges kontor, handel eller utbildning. Fastigheten har ett kulturhistoriskt värde vilket innebär att fasaderna inte får förändras och att underhåll ska utföras med ursprungliga material och kulörer.

– Det här är en möjlighet för det privata näringslivet att utveckla sin verksamhet i Eskilstuna och tillföra arbetstillfällen. Det är det som är viktigt för oss.