Under slutet av 2018 övertog NTM-koncernen Sörmlands media AB där Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, Södermanlands Nyheter samt Katrineholms-Kuriren ingår. I samband med de nya ägarnas tillträde lämnade Jimmie Näslund tjänsten som vd. Hans efterträdare på vd-stolen blir Jenny Hoflund Bergvall.

– Jag är mycket glad över att vi snabbt kunde hitta en ny bra vd till företaget, säger Lennart Foss, styrelseordförande i Sörmlands Media.

– Jenny är en självklar ledare och hon har en mycket god förankring i företaget och i näringslivet i Sörmland. Det var självklart med en intern lösning när vi har en så god kraft inom företaget, säger han.

Artikelbild

Eva Burman blir chefredaktör och ansvarig utgivare på samtliga titlar inom Sörmlands Media och Jenny Hoflund Bergvall blir bolagets vd.

Under fredagen utsågs också Eva Burman till chefredaktör och ansvarig utgivare för samtliga titlar i Sörmlands Media. Eva är sedan 2015 chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren och får nu även de funktionerna i Södermanlands Nyheter och Katrineholms-Kuriren.

– Det känns mycket bra att få en så skicklig och erfaren utgivare för samtliga titlar i Sörmlands Media, säger Lennart Foss.

– Jag är givetvis hedrad att få det här utökade ansvaret. Mitt främsta uppdrag är att fortsätta den digitala utvecklingen och samordningen mellan redaktionerna för att kunna leverera den bästa lokaljournalistiken. Jag vill också skapa känslan kring ett vi, så att vi fungerar som en redaktion, säger Eva Burman.

I samband med utnämningen av Eva Burman lämnar Anna Falk, chefredaktör på Södermanlands Nyheter, och Marie Hillbom, chefredaktör på Katrineholms-Kuriren, sina uppdrag.

– Vi ska självklart värna de lokala varumärkena. Vi måste kännas tydliga och relevanta på våra respektive lokala marknader. Där har Anna Falk och Marie Hillblom varit helt väsentliga och jag ska göra vad jag kan för att fylla deras kostym, säger Eva Burman.

Jenny Hoflund Bergvall har arbetat med försäljning och privatmarknad i olika positioner i Sörmlands Media under många år och har de senaste två åren varit marknads- och försäljningschef.

– Jag är fantastiskt glad, stolt och entusiastisk inför uppdraget att leda Sörmlands Media under NTM-flagg och tillsammans med ett oerhört kompetent gäng fortsätta affärsutveckla företaget för att säkerställa att den fria och oberoende journalistiken i Sörmland lever vidare, säger Jenny Hoflund Bergvall, som varit engagerad i frågor som rör journalistik och media sedan ungdomsåren.

I barndomshemmet diskuterades dagligen frågor om branschen, inte minst med hennes morfar, C-G Carlson, som var Eskilstuna-Kurirens vd 1972-1991.

– Jag brinner för det här och är i princip uppväxt med media, säger Jenny Hoflund Bergvall och förklarar att hon drivs av utmaningar och gillar att skapa resultat.

– Jag är fascinerad av människans kraft, det är en av anledningarna till att jag tackade ja till jobbet. Dessutom handlar arbetet på ett mediehus om att göra skillnad för människor och att värna demokratin.

Utmaningar saknas inte i en bransch som förändrats snabbt de senaste åren. Men med NTM-koncernen i ryggen ser både hon och Eva Burman stora möjligheter till en fortsatt utveckling av både journalistiken och affärsmodellen.

– Vi kommer att kunna dra nytta av samordningsvinster i den större koncern som NTM utgör, säger Eva Burman och betonar att läsarna av papperstidningen kan vänta sig en tjockare tidning framöver.

– Tack vare samarbetet med NTM får vi tillgång till mer material och ett bredare innehåll vilket naturligtvis är en positiv förändring.