Det var på kvällen den 7 augusti som olyckan inträffade i korsningen mellan Engelbrektsgatan och Gillbergavägen på Västermalm i Eskilstuna. De två flickorna, båda 15 år gamla vid olyckstillfället, åkte bakpå den lätta motorcykeln. 21-åringen körde.

I kollisionen med bilen i korsningen skadades båda flickorna svårt. Den ena flickans skador betraktades som livshotande, med omfattande skallskador och blödningar i hjärnan. Utifrån vittnesutsagor anser tingrätten att det är bevisat att 21-åringen körde mot rött ljus i hög hastighet.

21-åringen stannade inte kvar på olycksplatsen, utan smet. Under rättegången, som hölls bakom stängda dörrar i Eskilstuna tingsrätt, berättade han att han blev "nojig" och inte vågade stanna kvar. Det var först när han fick läsa förundersökningen som har förstod hur allvarligt skadade flickorna blev, berättade han.

21-åringen har suttit häktad sedan början av januari. Nu har han dömts till fängelse i nio månader för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycksplats och olovlig körning. Han ska även betala 60 000 kronor i skadestånd till vardera flicka.

Enligt den av flickorna som har minnesbilder från olyckstillfället kände inte flickorna 21-åringen sedan tidigare. Att de satt bakpå den lätta motorcykeln den där kvällen berodde på att de fick ett erbjudande om att åka med en sväng av ett killgäng som verkade hålla på och provköra den. En ren impulsgrej, enligt flickan.