Om du har haft vägarna förbi tunneln under järnvägsbron på Tullgatan i Eskilstuna på senaste tiden, då har du säkert noterat det färgsprakande konstverket som pryder väggarna i tunneln.

Therese Jacobsson från Eskilstuna passerar under bron varje dag.

‒Läckert, säger hon spontant om väggmålningarna och fortsätter:

Artikelbild

‒Jag har kontoret på andra sidan tunneln och parkerar i Nyfors, så jag går ofta förbi här. Jag har sett hur graffitin har vuxit, dag för dag och resultatet blev över förväntan. Det lyser verkligen upp i tunneln, fantastiskt fint.

Temat på målningarna är olika sporter på den ena väggen målat av graffitikonstnären Jani Pihlanen. På andra väggen är temat dans, teater och musik och där har Oscar Zens och David Nazerian hållit i färgburkarna.

Uppdragsgivaren är Eskilstunas kultur- och fritidsförvaltning och målningen är bara ett steg i en rad olika projekt inför den stora rikskonferensen Folk och Kultur som ska hållas i Eskilstuna i början av februari.

Konstnären Jani Pihlainen från Eskilstuna ingår i en grupp av graffitimålare som reser världen runt för att måla. Innan Jani kom i gång med målningen av tunnelväggarna tyckte han att det var hög tid att snygga till väggarna eftersom de länge stuckit ut som ful och tråkiga, enligt Jani.