Klockan var 11.17 när det första larmet kom om en trafikolycka söder om Slytanbacken på väg 53 mellan Eskilstuna och Malmköping.

Räddningstjänst från Malmköping och Flen var först på plats för att ta hand om de skadade. Det stod snart klart att totalt fyra bilar och fem personer var inblandade.

Olyckan inträffade i ett krön där sikten är dålig. En bil som kom söderifrån tros ha gjort en omkörning i hög fart och sedan krockat med en bil i motsatt riktning.

Artikelbild

En av olycksbilarna hamnade på taket.

– Det syns på bilspåren att den bil som kört om har fortsatt 100 – 150 meter till efter krocken vilket tyder på att den haft hög fart, säger Pål Kurucz, insatsledare vid räddningstjänsten i Flen.

Däcksspåren på asfalten indikerar att bilen vobblat ordentligt innan den stannat mot ett vajerräcke, rejält deformerad. Den andra bilen hamnade efter kollisionen på taket. Ytterligare två bilar som körde i södergående riktning blev inblandade i olyckan med den mötande bilen.

– Första insatsbilen som kom fram fick först koncentrera sig på att undersöka vilka personer som vi behövde ta hand om. Kort därefter kom ambulanspersonal.

Föraren i den bil som gjorde omkörningen fördes i helikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Föraren i den bil som hamnade på taket fördes med ambulans till Mälarsjukhuset liksom ytterligare två av de inblandade personerna.