Borgarbracka Bar är namnet på talkshowen som anordnas på krogen Biff och Grill i Eskilstuna den 17 maj. Även om det inte är partiarrangemang så är tanken att locka borgerliga väljare till alliansen med kända borgerliga debattörer som dragplåster.

Valet av Frick och Heberlein som premiärgäster väckte uppmärksamhet i sociala medier, när planerna offentliggjordes på Twitter i veckan.

‒Vi kommer att prata om högt och lågt. Allt från migrationsfrågor till hur alliansen ska ta tillbaka nycklarna till Rosenbad i valet, säger Johan Bergquist.

Artikelbild

Chang Frick och Ann Heberlein avslöjade på tisdagen på Twitter att de ska medverka vid talkshowen i Eskilstuna.

Han sitter som ledamot i Eskilstunas kommunfullmäktige för Moderaternas räkning. Han vill inte att talkshowen ska förknippas med hans lokala förtroendeuppdrag.

‒Jag gör detta som privatperson och vi kommer inte att beröra några lokalpolitiska frågor, säger Johan Bergquist.

Författaren Ann Heberlein meddelade sommaren 2017 att hon kandiderar för Moderaterna i det kommande riksdagsvalet. Hon har fått stort genomslag i sociala medier. Framförallt för uttalanden som rör synen på invandring och tiggeri.

Chang Frick är till vardags frontfigur för den kontroversiella sajten Nyheter Idag. Han har också varit öppen med att han sålt videomaterial till den statliga ryska propagandakanalen Russia Today.

Han skriver själv på Twitter att han bjudits in för att han är nybliven medlem i Moderaterna. Han har tidigare ett förflutet i Sverigedemokraterna och Sverigedemokraternas gamla ungdomsförbund SDU.

‒På ett generellt plan kan jag bidra med perspektiv från den grupp som har lågt förtroende för Alliansen och Moderaterna men som i grunden ändå är höger, säger han i ett textmeddelande till Eskilstuna-Kuriren.

Den moderate riksdagspolitikern Hanif Bali tvingades så sent som för några veckor sedan lämna Moderaternas partistyrelse efter att ha twittrat ut uppgifter som han fått från Chang Frick och Nyheter Idag.

Uppgifterna användes för att misskreditera ledarskribenten Patrik Oksanen, när han kritiserade Rysslands ockupation av Krimhalvön i Ukraina.

‒Att misskreditera en journalist genom att vidarebefordra den sortens information är omdömeslöst, sa moderaternas partiledare avslöjade Di att Bert Karlsson också vill bana väg för ett regeringssamarbete mellan SD, KD och M efter valet.

Det är SD-ledaren Jimmie Åkesson som bjudit in till möte, säger Bert Karlsson till tidningen. Men hans egen målsättning är klar säger han i intervjun med Di:

‒Moderater och KD kommer att gå ihop med SD hoppas jag, säger Bert Karlsson till Di.