Fyra män häktade misstänkta för människorov

På väg hem från krogen blev han indragen i en bil. I nio timmar ska han ha hållits fången och ha blivit pressad på pengar.

Fyra personer sitter häktade misstänkta för människorov i augusti. Två av de misstänkta är bosatta i Eskilstuna.

Fyra personer sitter häktade misstänkta för människorov i augusti. Två av de misstänkta är bosatta i Eskilstuna.

Foto: Arkivbild

Eskilstuna kommun2019-10-21 15:32

– Ur brottsofferperspektiv är det en otroligt hemsk gärning, säger åklagare Lisa Dos Santos.

Det var i början av augusti som händelsen ägde rum. Den påbörjades i Stockholmstrakten, men fortsatte sedan i bil, till Eskilstuna.

En man, en student i 20-årsåldern, hade varit på krogen i Stockholm och var på väg hem. Nära sitt hem vid tunnelbanestationen i Hammarbyhöjden där han klev av, stötte han ihop med fyra män i en bil. De ska ha bett om en vägbeskrivning, men innan han visste ordet av ska han ha blivit intvingad i bilen. Det var början på ett nio timmar långt helvete för studenten.

– Det hände vid fyra-tiden på morgonen och målsäganden har ingen koppling till de misstänkta, säger Lisa Dos Santos.

På grund av rådande förundersökningssekretess är hon försiktig med att uttala sig om fallet, men männen i bilen ska ha kört till en bankomat någonstans i Stockholm. Där ska de ha tvingat studenten att ta ut pengar.

– Det var ett större belopp. En större summa kontanter. Ett visst fysiskt våld förekom. En otroligt hemsk gärning. Väldigt fult, säger Lisa Dos Santos.

Så småningom fortsatte färden mot Eskilstuna.

Ett vittne tyckte att bilen och människorna i den uppträdde märkligt och larmade polisen. Bilen kunde stoppas, studenten kunde räddas och fyra misstänka män greps. En är 16 år, de övriga tre är i 20-årsåldern. Två dem är bosatta i Eskilstuna.

Männen sitter häktade misstänkta för människorov och Lisa Dos Santos räknar med att väcka åtal inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!