– Jag fick ett sms på tisdagsmorgonen. Det stod: "Jaså är det hos er min rymling bor?", berättar Theres Asp med ett skratt.

Det var Theres Asp och hennes familj som lyckades spåra det mystiska ljudet som gäckat de boende i Lilla Lövhulta utanför Eskilstuna i två veckors tid. I ficklampans sken i fredags kväll hittade de en ensam grön groda som inte alls verkade höra hemma i det svenska landskapet. Grodan fick bli tillfälligt inneboende hos familjen Asp medan de lyckades utreda att det var en korallfingergroda, med Australien som ursprungsland.

Frågan var bara hur den hade hamnat där den hamnat?

Artikelbild

| Hade rymt från flickvännen, det var vad han hade gjort. Men nu är det slut på singellivet. Nu får han flytta hem igen.

Svaret kom alltså efter att grodans ägare hade läst om familjen Asps vedermödor i Eskilstuna-Kuriren.

– Grannen bor i andre änden av byn, kanske 400 meter bort. Han är pälsdjursallergiker och har grodor som husdjur, berättar Theres Asp.

Hade han inte saknat grodan?

– Ja, jo han tyckte att det var lite tyst. Grodorna bor i växthuset och han hade rymt därifrån. Honan sitter där nu och saknar sin kille. Men de ska få återförenas i kväll, säger Theres Asp.

Om du undrar hur en korallfingergroda låter eller hur rymlingen har haft det hemma hos familjen Asp, så bör du titta på vår webb-tv-film: