I mitten av maj går Eva Königsson, nuvarande förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna kommun, i pension. 

Nu är hennes ersättare utsedd. Det blir Ola Bjerding, 51, som tar över jobbet som förvaltningschef.

– Att öka känslan av trygghet är en prioriterad fråga för kommunen. Det är positivt att vi med Ola som förvaltningschef fortsatt arbetar vidare med att stärka samhället genom kultur- och fritidsområdet, där trygghet och stadsdelsutveckling är viktiga perspektiv, säger kommundirektören Tommy Malm i ett pressmeddelande.

Ola Bjerding arbetar i dag som vd på Musikaliska i Stockholm (som omfattar konserthuset vid Nybroviken vilken är hemmascenen för Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken) och har sedan tidigare jobbat som resultatområdeschef för kultur och fritid i Södertälje kommun.

I ett pressmeddelande säger Bjerding att högsta prio när han tillträder tjänsten blir att sätta sig in i idrotts- och fritidsfrågorna och lära känna föreningslivets olika aktörer samt att han ser positivt på att få arbeta med samhällsnytta och vill bidra till att bygga kommunen tillsammans med invånare och medarbetare.

– Jag är övertygad om att kultur och fritid kan göra stor skillnad. Kultur- och fritidsområdet ska vara inkluderande och långsiktigt bidra till att skapa trygghet och framtidstro, säger Ola Bjerding.