På tisdagen berättade tidigare SD-politikern Stefan Jakobsson hur han hade umgåtts med en kvinna i Stockholm för att komma åt hennes nätverk. Han var politiker dygnet runt, knöt kontakter och åkte därför taxi och bodde på hotell och herrgård med henne – för skattepengar. Han har åtalats för bedrägeri och ska enligt åklagaren Joakim Zander ha fått drygt 18 000 kronor som han inte haft rätt till.

När kvinnan på onsdagen vittnade mot Jakobsson i Eskilstuna tingsrätt, gav hon en annan bild av deras relation. De hade lärt känna varandra genom gemensamma vänner och började umgås.

– Så småningom övergick det i en kärleksrelation, sa hon.

De pratade inte särskilt mycket politik. Stefan Jakobsson hade däremot "pushat" på henne lite extra när han förstod hennes intresse för den sverigedemokratiska politiken. Men sedan fick relationen ett abrupt slut.

– Jag gick på den vanliga valsen som alla kvinnor gör: "Det är dig jag älskar, vi ska snart skiljas". Men hans sambo fick reda på vår relation och han kastade iväg mig som en påse sopor, sa kvinnan.

Kvinnan berättade fritt, men fick också svara på frågor. Flera gånger skrattade hon högt. Det var när åklagaren frågade om vissa övernattningar eller taxiresor hade varit arbetsrelaterade som Jakobsson påstått. 

– Vi var som vilket annat par som helst. Vi hade varit ute och festat och tog sedan taxi hem till mig. Vi var ute för att roa oss, för att umgås med varandra.

Åklagaren frågade om en taxiresa från ett massageinstitut i Stockholm. Var de där för att knyta kontakter?

– Nej, vi var där för att få massage, svarade kvinnan och skrattade.

Hon berättade hur han hade överraskat henne med ett par "kärleksgetaway" med övernattningar, utanför Stockholm.

Stefan Jakobssons advokat Carlos Costa frågade om hon var besviken för att relationen sprack.

– Ja, det är klart. Jag älskade ju honom. Jag trodde att vi skulle leva tillsammans, svarade hon.

Jimmie Åkessons sambo Louise Erixon vittnade om "glitterfesten" i Sölvesborg dit Stefan Jakobsson hade bjudits.

– Det var inget partiarrangemang. Det är en privat fest som vi tycker det är roligt att ha varje år. Det är jag och min sambo Jimmie Åkesson som arrangerar allt, som lagar allt mat själva och fixar allt själva, sa hon.

Åklagaren yrkade på villkorlig dom och 120 dagsböter.  Försvaret yrkade på att Jakobsson skulle frikännas.

Dom meddelas om två veckor.