En 41-årig Eskilstunabo och hennes 18-åriga pojkvän sitter häktade för brottet. De är misstänkta för att ha mördat kvinnans pappa och för mordförsök på hennes mamma.

Polisen har ännu inte släppt några uppgifter om vilket mordvapen som användes vid brotten, men mycket talar för att det var en kniv eller ett stickvapen.

Mordoffrets 63-åriga hustru, som också skadades i sommarstugan, behandlades för skärsår i ansiktet när hon kom in till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Det bekräftade polisen två dagar efter mordet.

Ricard Siewertz, polisinspektör vid Sjöpolisen i Stockholm och ansvarig på plats i Eskilstuna är fåordig när Eskilstuna-Kuriren konfronterar honom.

– Vi söker efter ett föremål på uppdrag av ett polisområde här i närheten, och som driver en uppmärksammad utredning, säger han.

Vid niotiden på torsdagen anlände dykarna till Eskilstuna och vid tiotiden gick dykarna ner i ån.

Platsen där sökinsatsen inleddes ligger vid en vägbro som rimligen passeras om man kör bil från sommarstugan i Arboga till den misstänkta 41-åriga kvinnans hem i Eskilstuna.

Torsdagens dykningar skedde på grunt vatten. Runt omkring sökområdet ökar djupet till cirka fem-sex meter. Sökandet pågick till 17-tiden på torsdagen men dykarna hittade inte något intressant föremål i det femgradiga vattnet under torsdagen.

– Fiskar och bråte var det enda vi hittade, säger en av dykarna.

På fredagsmorgonen kommer dykarna fortsätta sökandet.

– Insatsen är inte begränsad till i dag. Vi fortsätter så länge det finns anledning att fortsätta sökandet, säger Ricard Siewertz.

Vattnet är så grumligt att dykarna inte kunde se speciellt mycket i vattnet utan de kände sig fram med händerna i jakt på intressanta fynd. Men den begränsade sikten till trots är det ändå fullt möjligt att hitta exempelvis en kniv i vattnet, enligt polisen.

– Vi använder även metalldetektorer och finns det något att hitta så är chanserna goda att vi gör det, säger Ricard Siewertz.

Efter Eskilstuna-Kurirens besök på platsen spärrades ett större område av för utomstående.

Vare sig utredningsansvarig polis eller åklagaren som driver förundersökningen ville till en början kommentera dykningen i Eskilstuna. 

– Jag vill inte bekräfta någonting om utredningen, sa åklagare Jessica Wenna under torsdagen.

I ett pressmeddelande samma kväll meddelade sedan Jessica Wenna att polisen har fått i uppdrag att söka genom ån i samband med mordutredningen. 

– Syftet med att använda dykarna i Eskilstunaån är att vi söker efter föremål som kan vara intressanta i Arbogautredningen, säger Jessica Wenna. 

Polisens dykare har fått uppdraget att genomsöka avgränsade områden i Eskilstunaån som är intressanta i mordutredningen. Dykningarna kommer att fortsätta tills de områden som är intressanta är genomsökta, meddelar polisen.