300 vittnesförhör har hållits i den omfattande utredningen.

42-åringens familjerelationer har kartlagts, här finns vittnesutsagor från polis och ambulanspersonal, arbetskollegor, här finns rättsmedicinska undersökningar, brottsplatsundersökningar, fordonsundersökningar, avlyssning, spaning och en dokumentation av alla de lappar och brev som 42-åringen ska ha skrivit under tiden i häktet.

En telefonundersökning av sms-meddelanden ska till exempel enligt åklagarna visa att 42-åringens pappa, under våren 2016 ska ha sagt upp henne från hennes lägenhet i Eskilstuna. Enligt åklagaren motsatte hon sig detta, reagerade negativt och tyckte att föräldrarna uttryckte sig nedvärderande om henne.

Artikelbild

Åklagaren har en lång lista med bevis som man hoppas ska fälla de mordåtalade. De hemliga lappar som Eskilstunakvinnan försökt smuggla ut från häktet är en del av bevisningen mot henne. Bild ur förundersökningsprotokollet gällande Sommarstugemorden.

Åklagaren anser sig också kunna bevisa att 42-åringen i olika sms till sina barn har gjort klart att hon styr dem. Det ska också finnas sms mellan henne och den mordmisstänkte pojkvännen, som ska styrka att hon kontrollerar och styr honom.

Listan på bevisen som kopplas till brottsplatsen den 3 augusti 2016, omfattar 20 olika punkter.

En bevispunkt handlar om den vallning som polisen har gjort med den åtalade 19-åringen på mordplatsen. Han har erkänt mordet men enligt åklagarna hittar han inte till mordplatsen själv. När han ska visa polisen till platsen missar han avfarten och kommer till en annan plats.

Grannar på mordplatsen har också hörts och de ska ha berättat att de sett den orangefärgade bil som tillhörde kvinnans företag röra sig i området på mordkvällen. Bilen ska ha passerat infarten till sommarstugan strax före klockan 22 på mordkvällen och ha kört mycket långsamt. Två personer satt i bilen.

Ett annat viktigt vittnesmål kommer från den ambulanspersonal som förde den svårt skadade mamman till sjukhuset. De säger att hon har berättat att hennes dotter kunde vara den tänkbara mördaren.

Åklagaren menar att 42-åringen i de lappar som hon har försök skicka från häktet framförallt pekar ut sin egen son, sin svärson och en annan man, som skyldiga. Syftet ska ha varit att hon själv ville gå fri.

Försvaret menar att bevisningen, som lagts fram under torsdagens redogörelse av utredningen, är missvisande.

– Felaktiga uppgifter, säger Eskilstunakvinnans försvarsadvokat Amanda Hikes.