160 ekipage har hittills anmält sitt intresse att delta i den kostnadsfria 2,5 kilometer långa hundpromenaden. Och än är det inte för sent att ansluta.

– Vi har löpande starter mellan klockan 11 och 13. Man kan anmäla sig fram till dess. Det finns även en alternativ väg som är kortare för valpar och äldre hundar som inte orkar gå så långt, säger Angela Hallberg, representant för arrangören Agria.

Evenemanget är landsomfattande, i tolv städer promeneras det samtidigt. Förutom att bege sig ut i skogen finns ett gediget program att ta del av i Eskilstuna. Hemvärnet berättar om sitt arbete med försvarsmaktshundar och har utlovat en uppvisning och Sörmlands kennelklubb och Länsförsäkringar Södermanland finns på plats för att informera. Elever från Realgymnasiets hundutbildning erbjuder kostnadsfri enklare pälsvård.

– Det är ett trevligt sätt att träffas, man pratar hund och går promenaden tillsammans. Alla som går i mål får ett välgörenhetsarmband. För varje hundägare som deltar med sin hund skänker vi 50 kronor till välgörenhet, berättar Angela Hallberg.

I år går pengarna till Hundstallet, en ideell förening som drivs av svenska Hundskyddsföreningen, som tar hand om utsatta hundar och hjälper dem till ett nytt hem. Angela Hallberg har höga förväntningar inför lördagen.

– Vi hoppas på att slå rekordet från förra året, då promenerade 3 600 ekipage runt om i landet och det resulterade i 180 000 kronor till välgörenhet.