Det blir hela speedwaylaget Smederna som får priset som årets ambassadörer för Eskilstuna.

Självklart får de priset för sina insatser under hela fjolårets säsong. Men krasst sett så är det väl egentligen bara den allra sista bragdmatchen - den som vände allt till ett SM-guld för Smederna borta i Vetlanda i september i fjol - som gjorde valet självklart.

Att årets föreningslivspris tilldelas folk med idrottsanknytning är inte ovanligt. Det blir bröderna Bryll - tvillingarna Sören och Åke Eriksson som i många år jobbat aktivt både som målvaktstränare och ungdomstränare i IFK Eskilstuna.

Artikelbild

Eva Karlsson får det allmänna priset.

Årets omsorgspris går till Mikaela Jonasson som numera återfinns som narkosläkare på Mälarsjukhuset, men som i flera år var en av de tongivande krafterna i dåvarande svenska mästarlaget i handboll, Sävsjö.

Nu handlar priset mer om hennes insatser i Operation Smiles verksamhet, som hjälpt och alltjämt hjälper barn i Sydamerika och Afrika som fötts med läpp- eller gomspalt.

Det allmänna priset går till Eva Karlsson, som liksom Mikaela återfinns på Friskis och Svettis, och som i många år jobbat målmedvetet för att hitta verktyg och metoder för att stärka kvinnligt ledarskap.

Näringslivspriset går till Peter Wall på Mälarplast som bland annat lyckats sälja in sin kaffetermos som numera finns på ungefär tjugo procent av alla flyglinjer som trafikerar världen och hoppas förstås på tillväxt. I prisskåpet finns flera fina näringslivspriser.

Artikelbild

Ulf Renholm får kulturpriset.

Kulturpristagaren Ulf Renholm har kanske hela prisskåpen fulla av idrottsprestationer han också. Men han är mer känd för sin förmåga att tänka nytt och annorlunda och hans fotokonst ses på allt fler väggar och konsthallar.

Årets stipendiater och mottagare av priset i Fredrik Lindströms minne är Ulrik Bergsland, 25, från Jäder som pluggar sista året på agronomlinjen i Uppsala, Amelia Dahlén, 21, som läser neurovetenskap vid universitetet i Aberdeen, Gustav Nilsson, 23, medicinstuderande, Julia Svensson, 22, på balettakademin, Terese Svensson, 22, civilingenjör i rymdteknik, och Jenny Vuong, 25, som studerar ekonomi, som får 20000 kronor vardera.