Två lägenhetsinnehavare med central Strängnäsadress har polisanmält att de utsatts för inbrott under onsdagen, mitt på ljusa dagen.

En okänd gärningsman ska ha brutit upp lägenhetsdörrarna och tagit saker. I den första lägenheten har smycken och kontanter anmälts stulna, i den andra är det klockor som har försvunnit.

Polisens tekniker har undersökt brottsplatserna men ska inte ha hittat några spår att gå vidare med.

Suspekta sedlar lämnade till polis

Förra fredagen hittade en privatperson två sedlar av valören 500 euro utanför Strängnäs resecentrum, vid den övre ingången. De såg "uppenbart falska" ut, enligt den polisanmälan som upprättades när personen lämnade in sedlarna på polisstationen.

Sedlarna ska undersökas av Strängnäspolisen.

Volvo stals från tågparkeringen

En mörkgrå Volvo 850 som stod parkerad vid Läggesta station över natten mellan tisdagen och onsdagen har stulits.

En polisanmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel har upprättat. Målsägaren bor i Gnesta.

Inbrott på skola – glass blev bytet

Natten mellan söndag och måndag har någon eller några gjort inbrott på Härads skola.

En ruta har krossats, framgår av polisanmälan som kommunens fastighetsbolag SFAB har gjort. Glass har stulits ur en frys i skolbyggnaden.

Sex kilometer för fort kostade 1 500 kronor

6 kilometer per timme – så mycket för fort körde en bilist som nyligen passerade hastighetskameran på väg 55 utanför Merlänna. Hastighetsöverträdelsen kommer att kosta hen 1 500 kronor, hälsar Strängnäspolisen som fått fotografiet från Trafikverket för identifiering. Högsta tillåtna hastighet är 80 kilometer per timme, men den aktuella bilen passerade kameran i 86 kilometer per timme.