Det var vid lunchtid den 11 mars 2017 som två män gick in i Bingohallen i Högdalen i Södra Stockholm.

Övervakningskamerorna visar hur de två männen går in helt omaskerade. Därefter trycker en av dem en pistol i ryggen på den anställde som jobbade och tvingade honom att öppna kassaskåpet.

Enligt åklagaren är det 24-åringen från Eskilstuna som går in först i lokalen. Hans okände medhjälpare håller i vapnet.

Artikelbild

| Här poserar 24-åringen med vapen. Han bär likadan tröja som syns på bilderna från rånet.

En orsak till att polisen började misstänka 24-åringen från första början var kläderna som syns på övervakningsbilderna. Bilder från rånet i Högdalen offentliggjordes av polisen under vårvintern 2017.

Den första gärningsmannen som gick in i Bingohallen bar samma sorts kläder som 24-åringen burit när han poserade med vapen på ett skjutfält i Eskilstuna i januari samma år.

Läs mer:Syrienkrigare värvas i Eskilstuna.

Polisen vet fortfarande inte vem det var som höll i pistolen vid rånet mot Bingohallen i Högdalen. 24-åringen uppges ha rekat lokalen inför rånet, enligt åklagaren.

Artikelbild

Den pistolbeväpnade rånaren har aldrig kunnat identifieras med säkerhet.

Det ska ha varit den okände rånaren som hotade med pistolen och tvingades personalen att öppna kassaskåpet. Båda rånarna försvann därefter med 8789 kronor i kontanter.

24-åringen ska ha väntat vid utgången medan själva vapenhotet genomfördes. Han vill inte berätta var den andre personen finns.

Han nekar i förhören till att ha gjort något brottsligt och säger att han bara besökte Bingohallen för att spela:

– Jag hade ingen aning om att han hade tänkt råna stället. Jag är inte dum om jag skulle ha gjort något sådant skulle jag aldrig ha visat min legitimation eller visat mitt ansikte för kameran.

En kort tid efter att övervakningsbilderna från rånet offentliggjordes valde 24-åringen att lämna landet. Han greps när han återvände till Sverige ett år senare. Därför har åtalet dröjt tills nu.

Åklagaren åtalar 24-åringen för rån som ensam känd gärningsman. Brottet kan ge ett mångårigt fängelsestraff vid fällande dom.

Eskilstuna-Kuriren har utan framgång sökt 24-åringens försvarare för en kommentar.